Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Gradišnik: Ne vidim opasnost da Crna Gora ne bude prva naredna članica EU

Odnosi Crne Gore i Slovenije su dobri i sadržajni, smatra ambasadorka te države u Podgorici Bernarda Gradišnik. Konkretnija saradnja u oblasti ekonomije očekuje se dolaskom slovenačkih privrednika za mjesec

Iako su odnosi Slovenije i Crne Gore dobri, prostora za unapređivanje saradnje ima, posebno u oblasti ekonomije. To je za Televiziju Crne Gore saopštila nova ambasadorka u Podgorici Bernarda Gradišnik. Za april najavljuje održavanje prvog privrednog foruma dvije države.

Odnosi Crne Gore i Slovenije su dobri i sadržajni, smatra ambasadorka te države u Podgorici Bernarda Gradišnik. Konkretnija saradnja u oblasti ekonomije očekuje se dolaskom slovenačkih privrednika za mjesec.

“Predsjednica Slovenije dolazi u Crnu Goru u aprilu i u to vrijeme ćemo organizovati i privredni forum. To će biti prva prilika da se naša, slovenačka i crnogorska privreda nađu i nešto dogovore u toku mog mandata”, kazala je Gradišnik.

Slovenija je pouzdan partner Crnoj Gori i na njenom evropskom putu. Tako će biti i ubuduće.

“Mogu samo da spomenem jedno pismo koje smo zajedno naša ministrica i ministar Češke, Slovačke i Austrije uputili komesaru Oliveru Varheljiju koje je konkretna potpora Crnoj Gori. Naša inicijativa je bila i da se ovo stavi u agendu Savjeta evropskih poslova”, ističe Gradišnik.

Vjeruje da naša država može biti prva naredna članica Evropske unije.

“Vidi se entuzijazam, odlučnost i ne vidim opasnost da se to ne dogodi. S novom vladom moram reći da su stvari krenule i da su vidni prvi koraci u deblokadi pravosuđa”, kaže Gradišnik.

Od Crne Gore zavisi, kaže Gradišnik, da li će dobiti završna mjerila za poglavlja 23 i 24. Ambasadorka Slovenije zaključuje da bi i saradnju dvije države trebalo unaprijeditii u oblasti kulture.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve