Iz SNP-a navode da je, kako su kazali, krajnje vrijeme da režim odustane od namjere diskriminisanja vjernika Mitropolije crnogorsko-primorske i ostalih eparhija SPC, bili oni Srbi ili Crnogorci.

SNP

“Krajnje je vrijeme da prestane i obmanjivanje ovog naroda kako nas čeka ružičasta budućnost. Zato mi iz SNP pozivamo čelnike crnogorske vlasti da prekinu sa silom i odreaguju u skladu sa iskazanom narodnom voljom i potrebama za stabilnošću naše zemlje”, navodi se u saopštenju.

Poručuju vlasti da ima šansu da u dijalogu sa najvišim crkvenim velikodostojnicima dođu do pravednog rješenja za SPC i MCP.

“Urazumite se, predsjedniče i ostali vlastodržci, pozovite građane koje ste vi podijelili i posvađali, na međusobno povjerenje i poštovanje, jer su upravo različitosti bogatstvo Crne Gore. Samo je jedna rečenica juče bila dovoljna za smirivanje tenzija, a to je poziv za bratski suživot. Poziv svim akterima društveno-političke scene da sjednu za isti sto i pokušaju u dijalogu da iznađu put iz ove, po svakom pitanju, loše situacije u zemlji”, navodi se u saopštenj SNP-a.

Kažu i da je ova vlast naučila da vlada na podjela.

“Propuštena je tako prilika da se tenzije smire, da se pozove na opšte-društveni dijalog i sve to zbog sopstvenih fotelja i šićara. Onaj ko sada potpiruje vatru i obasipa polovinu svog naroda prijetnjama i omalovažavajućim porukama, biće po najlošijem zapamćen u istorijskoj svijesti ove države”, zaključili su iz SNP-a.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve