Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Gorčević sa Neđešijem: Crna Gora ima kapacitet da bude sljedeća članica EU

Ministarka Gorčević se zahvalila na značajnoj podršci koju Mađarka pruža Crnoj Gori u procesu pristupanja EU, koja se, kako je kazala, posebno ogleda u pružanju ekspertize u više pregovaračkih oblasti

Crna Gora treba da iskoristiti pozitivnu klimu unutar EU, kao i institucionalni zamah i ubrza reforme i rezultate u svim oblastima, a Mađarska će nastaviti da pruža snažnu podršku njenoj evropskoj integraciji, naročito tokom predsjedavanja te države Savjetom EU u drugoj polovini 2024. godine, ocijenjeno je na sastanku ministarke evropskih poslova, Maide Gorčević i ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Jozefa Neđešija.

Ministarka Gorčević se zahvalila na značajnoj podršci koju Mađarka pruža Crnoj Gori u procesu pristupanja EU, koja se, kako je kazala, posebno ogleda u pružanju ekspertize u više pregovaračkih oblasti. Iznijela je očekivanje da će predsjedavanje Mađarske EU biti ključno za ubrzanje napretka na evropskom putu Crne Gore.

„Rezultati koje smo ostvarili u prethodna dva mjeseca potvrđuju snažnu odlučnost ove Vlade da ubrza napredak na evropskom putu i osigura da Crna Gora do kraja njenog mandata dostigne unutrašnju spremnost za članstvo u EU. Kroz reforme koje sprovodimo, prvenstveno želimo da unaprijedimo kvalitet života naših građana, ali i da našim evropskim partnerima pokažemo da je Crna Gora pouzdan partner i država koja zaslužuje da bude sljedeća članica EU“, kazala je Gorčević.

Ambasador Neđeši je pozdravio prve rezultate u pravosuđu izrazivši očekivanje da će Crna Gora nastaviti da, kroz sveobuhvatne reforme, proizvodi vidljive pomake u svim oblastima.

„Vjerujem da Crna Gora ima kapacitet da bude sljedeća članica EU. Na vama je da na djelu, kroz vidljive rezultate, demonstrirate volju i posvećenost evropskoj integraciji. Sa druge strane, možete računati na nastavak snažne političke, ekspertske i tehničke podrške prijateljske Vlade Mađarske“, poručio je Neđeši.

Sagovornici su razmijenili mišljenje u vezi sa daljim obavezama i planovima u procesu pristupanja, te potrebama za ekspertskom podrškom u više pregovaračkih poglavlja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve