Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Gorčević sa Jukićem: Nastavićemo da podržavamo susjede na njihovom putu ka EU

Gorčević je poručila je da će Crna Gora nastaviti da, kroz intenziviranje komunikacije i saradnje i prenos znanja i iskustva iz pregovaračkog procesa, pruža podršku Bosni i Hercegovini i ostalim državama regiona na putu prema članstvu u EU

Crna Gora će nastaviti da bude promoter dobrosusjedskih odnosa i podrška zemljama koje su u procesu evropske integracije, ocijenjeno je na sastanku ministarke evropskih poslova, Maide Gorčević sa ambasadorom Bosne i Hercegovine, Branimirom Jukićem.

Gorčević je poručila je da će Crna Gora nastaviti da, kroz intenziviranje komunikacije i saradnje i prenos znanja i iskustva iz pregovaračkog procesa, pruža podršku Bosni i Hercegovini i ostalim državama regiona na putu prema članstvu u EU.

“Novi Plan rasta zahtijeva od zemalja Zapodnog Balkana da što bliže sarađuju i da povežu svoja tržišta kako bi im se otvorila vrata jedinstvenog tržišta Evropske unije. Naša saradnja u narednom periodu mora da bude što plodotvornija i intenzivnija“, kazala je Gorčević.

Jukić je istakao da je Crna Gora predvodnica u procesu evropske integracije i iznio uvjerenje da bi skori ulazak Crne Gore u EU bio snažan podsticaj za ubrzanje demokratskih i ekonomskih reformi u regionu i ubrzao integraciju Zapadnog Balkana u EU.

“Vjerujemo da je budućnost cijelog regiona u EU, i želimo Crnoj Gori, kao državi koja je najdalje odmakla u tom procesu i ima bogato iskustvo u vođenju pristupnih pregovora, što skoriju integraciju u EU. Nastavit ćemo pružati međusobnu podršku svim državama regiona na njihovom integracionom putu. Odnosi između Crne gore i Bosne i Hercegovine su dobrosusjedski, razvijeni i na visokom nivou, što je objektivno prepoznato i u izvještaju Europske komisije za obje države“, poručio je Jukić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
24.11.2023-16:17 16:17

Ova zena vise pozira..kao da joj nije stalo koji zadatak ima..