Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Glavni odbor Demokrata: Zdenka Popović kandidatkinja za potpredsjednicu Skupštine

Glavni odbor Demokratske Crne Gore donio odluku da kandidatkinja za potpredsjednicu Skupštine Crne Gore bude Zdenka Popović

Glavni odbor Demokratske Crne Gore na današnjoj sjednici potvrdio je Sporazum o vršenju vlasti i formiranju 44. Vlade Crne Gore i podržao sve kadrovske odluke i predloge Predsjedništva Demokrata, te saglasno Statutu Demokrata donio odluku da kandidatkinja za potpredsjednicu Skupštine Crne Gore bude Zdenka Popović, potpredsjednica Demokrata.

“Prepoznajući važnost saradnje, Glavni odbor pozdravlja rezultate nedavno okončanih pregovora s mandatarom za sastav 44. Vlade Crne Gore. Kroz te pregovore, Demokratama je pružena prilika da snažno utiču na buduće smjernice razvoja države, što potvrđuje šest članova Vlade i potpredsjednik Skupštine Crne Gore iz redova naše stranke”, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Kako se navodi, u svijetlu budućih izazova i prilika, Glavni odbor želi naglasiti nekoliko ključnih prioriteta na koje će buduća vlast posebno usmjeriti svoje napore. To su, prije svega, ubrzane evropske integracije, jačanje kredibilnog članstva u NATO-u, poštovanje svih međunarodno preuzetih obaveza, snažna i odlučna borba protiv svih oblika organiziranog kriminala i korupcije, te sveobuhvatno ekonomsko i socijalno osnaživanje svakog građanina Crne Gore.

“Naša vizija je jasna i odlučna – graditi modernu, prosperitetnu, pomirenu i pravednu Crnu Goru u kojoj će svaki građanin imati priliku za kvalitetan život”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve