Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Zvanične konsultacije u vezi sa formiranjem 44. vlade nastavak već započetog komediografskog procesa

''Lidere PES-a bi trebalo poslati na kurs iz osnova politike gdje bi im se objasnilo da politika nije tehnička nauka, niti se političke vrijednosti i principi mogu smatrati piljarenjem ili predstavom za javnost sa vizuelnom porukom kojom dominira srednji prst''

Zvanične konsultacije u vezi sa formiranjem 44. vlade biće nastavak već započetog komediografskog procesa, saopštili su iz Građanske inicijative “21.maj”.

“Podsjećamo da su tzv. principi PESa, nezavisno od njihove politke i dvolične sadržine, već diskreditovani ako imamo u vidu profile partija koje su uključene u depresivne pregovore. Pod izgovorom da je Crnoj Gori potrebna široka koalicija PES je koncept proevropske i reformatorske politike sveo na potragu za “značajnim” brojem “pouzdanih” poslanika. Baš zato bi lidere PESa trebalo poslati na kurs iz osnova politike gdje bi im se objasnilo da politika nije tehnička nauka, niti se političke vrijednosti i principi mogu smatrati piljarenjem ili predstavom za javnost sa vizuelnom porukom kojom dominira srednji prst”, navode.

Naime, ističu u saopštenju, nema tog lucidnijeg posmatrača koji ne bi izvrgnuo ruglu koncept evroatlantske i reformatorske vlade koju treba da odlučujući čine antievropske i populističke stranke zaglavljene u služenju Beogradu, Moskvi i proputinovskom sveštenstvu iz SPC.

“Samim tim, tzv. stabilizacioni napori PES-a, inače stranke kontuzovanog identiteta, već sada liče na uzaludan posao. Praviti proevropsku i reformatorsku vladu sa Bečićevim demagozima zagledanim u okađene fotelje po dubini sistema, ili to činiti sa DF ostacima Vučićevih proputinovskih marioneta ili pak sa restlom od partije koja niti je socijalistička niti je narodna može samo cinični obmanjivač, doušnik ili neznalica. Zato bi, umjesto slaboumnog narativa o “proevropskoj vladi” iza kojeg se nazire Vučićev i Putinov lik, optimalno bilo da Spajić okonča besmislene pregovore i stavi do znanja inkluzivnom Milatoviću da potraži drugog mandatara koji će uvjerljivije glumiti proevropskog političara”, zaključuje Građanska inicijativa 21.maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve