Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

GI 21 maj: Ulazak Mandića i Kneževića u Vladu značiće završno utamničenje PES-a po mjeri Beograda

Crna Gora je, prema njihovim riječima, u Novu godinu ušla sa ''malignom i razdrobljenom političkom klasom''

Ulazak Andrije Mandića i Milana Kneževića u Vladu značiće i završno utamničenje PESa po mjeri oficijelnog Beograda, ocjenjuju iz Građanske inicijative “21. maj”.

Crna Gora je, prema njihovim riječima, u Novu godinu ušla sa “malignom i razdrobljenom političkom klasom”.

“Vlada je proizvod trulog političkog kompromisa u kojoj prinuđeni Spajić ne vjeruje praznoslovnom Bečiću, dok Vučićevi lakeji već vrše pritisak da što prije formalizuju svoje prisustvo u izvršnoj vlasti. Ulazak Mandića i Kneževića u Vladu značiće i završno utamničenje PESa po mjeri oficijelnog Beograda”, navodi se u saopštenju “21. maja”.

S druge strane, kako ističu, tzv. suverenistička opozicija je primjer “gnjilih i delegitimizovanih” “oponenata”.

“DPS i njegovi saveznici prihvatili su nevjerodostojni i obmanjivački identitetski popis ne bi li trgovali sa Spajićem u očekivanju sukoba između njega i Vučićeve političke posluge. Usput, ćutanje tzv. opozicije u vezi ostavke predsjednika komisije za izradu popisnog softvera to samo potvrđuje”, dodaju iz GI.

Zato, smatraju oni, ne čudi da će Bošnjačka stranka “sve učiniti kako bi se kroz rekonstrukciju Vlade dočepala vlasti”.

“Baš kao što je jasno da će Đukanovićev DPS, koji u međuvremenu fingira demokratske unutarpartijske izbore, nastaviti da glumi opoziciju kako bi umilostivio PES da ga prošvercuje u Vladu. Dok su ostale opozicione stranke inače na uzici DPSa. Rijetki autonomni i autentični protivnici ovakvog stanja u državi, poput GI “21.maj” ili “Preokreta” , izvan su parlamentarnog statusa i ne pristaju da budu dio pogubnih politika bilo da se radi o vlasti ili opoziciji”, poručuju iz “21. maja”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve