Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Razobličiti štetočinski rad vladajuće koalicije

Pritom, dodaju, od Crne Gore su napravili kreaturu od države i sivilo od društva u kome dominiraju politički prevaranti, plitki populisti, osobe bez integriteta, notorne neznalice i strani doušnici od kojih je znatan dio u mantijama

Svakodnevne izjave lidera ili pojedinaca iz političkih partija samo potvrđuju deprimirajuće crnogorske prilike. Politike stranaka govore o odsustvu minimuma vizionarske ili sistemske pameti, programskom mrtvilu, višku stupidne demagogije i dominaciji metiljavog prilagođavanja, saopštili su iz Građanske inicijative 21. maj.

“Ukupna crnogorska politika se svela na vapaj za vlašću i maglovitu priču o proevropskom putu sa očiglednim nedostatkom napretka za državu i društvo. Vlade koje se posljednjih tri godine smjenjuju na vlasti uspjele su da ostvare “reformske iskorake” koji su ispod nule”, kažu u GI 21. maj.

Pritom, dodaju, od Crne Gore su napravili kreaturu od države i sivilo od društva u kome dominiraju politički prevaranti, plitki populisti, osobe bez integriteta, notorne neznalice i strani doušnici od kojih je znatan dio u mantijama.

“U međuvremenu, tzv. opozicija u liku bivših vladajućih partija nije vrijedna ni spomena. Sve to pokazuje u kojoj mjeri jedino imaju smisla isključivo one društvene i političke misli i one aktivnosti koje će značiti demontažu sadašnjeg poretka i naslijeđenih partijskih praksi. Prvorazredni zadatak slobodne građanske javnosti leži u razobličavanju štetočinskog rada vladajuće koalicije kao i pružanju otpora djelovanju koje je motivisano velikosrpskim klero-nacionalizmom, partijskom destrukcijom, ekonomskim populizmom, identitetskom manipulacijom, obrazovnom i kulturnom regresijom ili vraćanjem Crne Gore u predreferendumske političke obrasce”, zaključuju u GI 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
04.02.2024-18:20 18:20

Sve ste konstatovali politički odlično, i kao prava GRAĐANSKA INICIJATIVA, U ŠTETOČINSKOM RADU VLADAJUĆE VEĆINE U CG, ZABORAVILI STE DA POMENETE DA TA VLADAJUĆA VEĆINA INTENZIVNO RADI NA ZATIRANJU CRNOGORACA I CRNOGORKI, I KAO NACIJE I KAO GRAĐANA. Kao i DPS, SDP,, SD, BOŠNJAČKA STRANKA ITD, ZABORAVILI STE DA POSTOJE CRNOGORCI I CRNOGORKE, POTPUNO STE IH PRETOPILI U GRAĐANE, OMOGUĆAVAJUĆI DA IH VLADAJUĆA VEĆINA NEMILOSRDNO PROGANJA I UNIŠTAVA! OPREM DOBRO GI 21 maj!

Rezistent
04.02.2024-18:26 18:26

Crnogorci, kad god uočite štetočine , otpor i Odgovor .
Ne brinite , gradjani , spavajte mirno, bog će čuvat vašu djecu,