Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Razlaz Milatovića i Spajića školski primjer raskola unutar nezrele i nedovršene političke grupe

Nasuprot PES-u, smatarju, Milatović će pokušati da formira još jednu retro-stranku koja će biti mješavina političkog duha SNP-a od prije dvadeset godina i novokomponovane litijaške nostalgije

Razlaz Milatovića i Spajića je školski primjer raskola unutar jedne nezrele i nedovršene političke grupe, smatraju u Građanskoj inicijativi 21. maj.

“Partija koja je skrpljena “s koca i konopca” neminovno se mora svesti na svoju prirodnu mjeru. PES je inače bezideološka i interesna stranka najsličnija DPS-au i tipičan je primjer za partije koje traju toliko dugo koliko su na vlasti. PES bi teško preživio kao opozicija, baš kao što danas DPS djeluje trivijalno i beznadežno kao opoziciona stranka”, kažu u GI 21. maj.

Nasuprot PES-u, smatarju, Milatović će pokušati da formira još jednu retro-stranku koja će biti mješavina političkog duha SNP-a od prije dvadeset godina i novokomponovane litijaške nostalgije.

“Ukoliko to završi Milatović može graditi koaliciju sa njemu srodnim strankama poput podmuklih Demokrata i prevarantske URA-e. Takav bizarni trodjelni savez nesumnjivo će imati Vučićevo pokroviteljstvo i podršku njegove političke agenture u Crnoj Gori. Svi ovi neurastenični politički procesi, osim što svjedoče o političkoj klasi koja budi potrebu za radnim logorima, samo potvrđuju u kojoj mjeri crnogorska “demokratska dinamika” odražava trećerazrednu politiku”, zaključuju u GI 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve