Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Rat u Ukrajini će ogoliti sve političke snage i u Crnoj Gori

Kako su dodali, u ovim okolnostima od presudnog značaja je svrstavanje građana Crne Gore na stranu herojskog ukrajinskog naroda i jasna osuda Putina i njegovog opresivnog režima

Već sada je izvjesno da će ruska agresija na Ukrajinu iz temelja promijeniti evropske i globalne političke odnose, ocijenili su Miodrag Živković, Rade Bojović i Ljubomir Filipović iz Građanske inicijative “21.maj”.

“Rat u kome se slobodna i demokratska Evropa brani u Kijevu i širom Ukrajine odrediće narednih decenija evrospki politički i pravni poredak. Zato je važno razumjeti da zločinački Putinov pohod mora biti osuđen i poražen. Iz istog razloga je potrebno ohrabriti i podržati sve progresivne i miroljubive snage u Rusiji kako bi se stvorili uslovi za slom Putinove autokratije i okončala vladavina ovog brutalnog i dehumaniziranog nasilnika”, ističu.

Kako su dodali, u ovim okolnostima od presudnog značaja je svrstavanje građana Crne Gore na stranu herojskog ukrajinskog naroda i jasna osuda Putina i njegovog opresivnog režima.

“Ovaj rat će i u Crnoj Gori determinisati i ogoliti sve političke snage, jer ko god ne ne podrži Ukrajinu taj ne podržava evropsku i evroatlantsku budućnost Crne Gore. S druge strane, posebno je za osudu i prezir svaki javni i politički nastup kojim se podržava ili relativizuje zločinačka i okupatorska Putinova politika. Slobodarska, državotvorna i evropska Crna Gora može biti samo na strani Ukrajine i svojih evropskih i evroatlantskih saveznika. Zato je od ključne važnosti da naša država otvori svoje granice za izbjeglice iz Ukrajine, da se u potpunosti pridruži evropskim sankcijama protiv Moskve i da pruži Ukrajini humanitarnu i svaku drugu moguću pomoć. Slava Ukrajini. Da je vječna Crna Gora”, poručuju Živković, Filipović i Bojović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve