Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Podrška vladajućim partijama od strane proevropskog biračkog tijela pokazala se kao potpuni promašaj

Poručuju da, ukoliko većina građana misli da partije koje su imale većinu prije tri godine i koje sada pokušavaju da skrpe novu beznadežnu izvršnu vlast mogu da Crnu Goru približe EU onda će imati priliku da nastave ''uživati'' u plodovima svog izbora

Opšte je poznato da je Crna Gora, na zadovoljstvo malignog Vučićevog režima, zaustavljena na putu evropskih integracija. Dvije antievropske vlade, od kojih rasulo od Abazovićeve vlade još traje, uspjele su da nadmaše DPSovu “brzinu kornjače” tako što su crnogorski put u EU skrenule u slijepu ulicu čime prisustvujemo “brzini kontuzovanog puža”, saopšteno je iz Građanske inicijative 21. maj.

Kako su naveli, to potvrđuje i godišnji izvještaj EU o stanju demokratije i ljudskih prava u svijetu.

“I ovim izvještajem je konstatovano da je Crna Gora pala u ruke populističkih i klerikalizovanih diletanata koji su proizveli snažnu političku nestabilnost zbog čega je unazađen demokratski poredak i institucionalna zaštita ljudskih prava. Pokazalo se da je podrška vladajućim partijama u zadnje tri godine od strane dijela deklarativnog proevropskog biračkog tijela bila potpuni promašaj”, kazali su iz GI 21. maj.

Takođe ističu, iako se dio birača djelimično korigovao na posljednjim izborima tako što su odbili da glasaju činjenica je da i dalje ima dovoljan broj građana koji su slabo razumjeli prirodu novih vlasti i profile njihovih neodgovornih i nesposobnih lidera.

“Zato će i u narednom periodu Crna Gora skupo plaćati cijenu podvojene javnosti koja masovno podržava učlanjenje u EU dok istovremeno glasa za antievropske stranke”, staraju iz GI 21. maj.

Poručuju da, ukoliko većina građana misli da partije koje su imale većinu prije tri godine i koje sada pokušavaju da skrpe novu beznadežnu izvršnu vlast mogu da Crnu Goru približe EU onda će imati priliku da nastave “uživati” u plodovima svog izbora.

“U svakom slučaju, iza nas su tri “godine koje su pojeli skakavci”, dok je ispred nas vrijeme u kojem će ti isti skakavci nastaviti da jedu budućnost Crne Gore sve dok većina građana ne shvati u kakvoj političkoj jazbini živi”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve