Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

GI ”21. maj”: Partije izašle ispod Vučićevog skuta i lakeji SPC trude se da CG udalje od EU i pretvore u ustavno-pravnu i političku deponiju

''Odavno delegitimisana većina nastavlja da podstiče destabilizaciju i institucionalno rasulo''

Parlamentarna većina nastavlja sa politikom obesmišljavanja i podrivanja ustavnog poretka, saopštili su iz GI “21. maj”.

“Partije koje su izašle ispod Vučićevog skuta ili su lakeji Srpske pravoslavne crkve svakim danom se trude da Crnu Goru udalje od EU i pretvore je u ustavno-pravnu i političku deponiju”, ističu u saopštenju.

Kako dodaju, i pored jasnih upozorenja iz Brisela i Strazbura 41 poslanik je prihvatio da slijedi politiku kojom se od Crne Gore pravi beznadežna antievropska država.

“Opstrukcijom vanrednih izbora, forsiranjem podobnog Ustavnog suda i protivustavnom revizijom Zakona o predsjedniku, odavno delegitimisana većina nastavlja da podstiče destabilizaciju i institucionalno rasulo. Zato je Crna Gora danas nikad udaljenija od Brisela i nikad bliža pogubljenoj Vučićevoj Srbiji i ozloglašenoj Putinovoj Rusiji. Sve ovo je dovoljan razlog da se, uz pomoć i podršku evropskih saveznika, odbaci bilo kakav ustupak politici koja od Crne Gore pravi besudnu i depresivnu zemlju”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve