Utorak, 25 Juna, 2024
Rubrika:

Završen ribolovni zabran u NP Skadarsko jezero

Kako su naveli, tokom prethodna dva mjeseca Služba zaštite tog parka realizovala je 224 patrole sa kopna i vode kako bi spriječila sve vidove nelegalnih aktivnosti

Ribolovni zabran u NP Skadarsko jezero završen je 15. maja, saopštili su iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

Kako su naveli, tokom prethodna dva mjeseca Služba zaštite tog parka realizovala je 224 patrole sa kopna i vode kako bi spriječila sve vidove nelegalnih aktivnosti.

“Tokom ribolovnog zabrana realizovana je PR kampanja „Stop krivolovu” u cilju podizanja svijesti javnosti o značaju očuvanja ribljeg fonda, te suzbijanja krivolova. Izdvajamo dobru saradnju sa medijima, kao i edukativne aktivnosti u saradnji sa školama. Kako bi djecu školskog uzrasta informisali o važnosti ribolovnog zabrana i zaštiti ribljeg fonda, edukatori NP Skadarsko jezero organizovali su niz interaktivnih i tematskih radionica kojima su prisustvovali đaci lokalnih škola”, dodaju u saopštenju.

U cilju zaštite ribljeg fonda bili su angažovani svi nadležni subjekti, a Služba zaštite Nacionalnog parka ostvarila je, ističu, značajne rezultate kada je u pitanju fizička zaštita akvatorijuma.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve