Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

GI ”21. maj”: Milatović napuštanjem PES-a ubrzao proces preuređenja i novih konflikata na crnogorskoj političkoj sceni

U GI ''21. maj'' smatraju da Spajićeva vlada ne može opstati uz sadašnju krhku parlamentarnu podršku

Jakov Milatović je napuštanjem PES-a ubrzao proces preuređenja i novih konflikata na crnogorskoj političkoj sceni, ocijenili su u Građanskoj inicijativi “21. maj”.

U GI “21. maj” smatraju da Spajićeva vlada ne može opstati uz sadašnju krhku parlamentarnu podršku.

”Očigledno je da, pored ekonomske krize i lomljivih javnih finansija, slijedi i period novog političkog vrtloga u Crnoj Gori. Već sada je izvjesno da je Spajićev PES, pored razlaza sa Milatovićem i njegovim pristalicama, u sukobu sa Demokratama i nesklon prekompoziciji Vlade na način kako je zamišljen u Vučićevom kabinetu. U tom smislu je očigledno i da je Mandić, uz dogovor sa Briselom, trenutno favorizovan od Spajića, za razliku od Kneževića”, ističu u toj grupaciji.

S druge strane, kako kažu, opoziciona URA je i dalje na Vučićevom povocu.

”Istovremeno, iza ovih podjela prepoznaje se i širi geopolitički sukob koji će se reflektovati na sastav izmijenjene Vlade. Naime, treba imati u vidu činjenicu da Crna Gora nema nikakvih šansi da postane članica EU dok se ne poraze politički akteri koji su pod kontrolom Vučića i putinovske agenture. U ovom trenutku, Spajić je evroatlantski lojalista nasuprot Milatoviću, Abazoviću, Kneževiću i nepouzdanom Bečiću. Pritom, Mandić može da bira između proevropskog konvertitstva sa povlasticama kao svojevremeno Kilibarda ili da završi političku karijeru kao još jedan otirač “srpskog sveta””, zaključeno je u saopštenju GI “21. maj”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve