Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Dominacija nekredibilnih parlamentarnih stranaka

Sve u svemu, ističu, nikada crnogorska politička klasa nije u ovolikoj mjeri bila marionetski ili otuđeni proizvod

Nikada od uvođenja višepartijskog sistema nije postojala ovakva dominacija nekredibilnih parlamentarnih stranaka, saopšteno je iz GI 21. maj.

“Politike tih stranaka i njihova rukovodstva su mahom produžena ruka ili filijale tuđih centara moći, taoci domaćih interesnih grupa ili lakeji parapolitičkih organizacija. Sve što je vezano za nekadašnji DF je pod kontrolom Vučićevog režima, u funkciji je razgradnje crnogorske države i širenja neočetničke misije i apologetike putinovske politike. Demokrate su revizionistički i podmukli servis SPC i samim tim na povocu srpskih službi. URA i njen lider su svojom populističkom i marionetskom politikom potvrdili da čine jezgro beogradskog anticrnogorskog intervencionizma. Kobajagi reformisani DPS ima lutkarsko rukovodstvo koje kontroliše Đukanović i interesni krugovi oko njega”, navode u saopštenju.

Gotovo sve druge tzv.suverenističke partije su, dodaju, u orbiti DPSa, čime je upitan smisao njihovog postojanja.

“Baš kao što su i svi propali pokušaji formiranja novih “procrnogorskih partija” u protekle tri godine bili proizvod zakulisnih aktivnosti DPSa i interesnih grupa koje ovu partiju drže u posjedu. Takođe, stranke manje brojnih naroda su pod snažnim uticajem izvancrnogorskih centara političke moći. Novokomponovani PES je dezideološki hibrid, izbušen sa raznih strana i bez mogućnosti da vodi bilo kakvu sadržajnu politiku. Pritom, formalno drugi čovjek te partije je igrom slučaja postao predsjednik države, dok je istovremeno relikt političara izvađenog iz velikosrpskog formalina”, kažu iz GI.

Sve u svemu, ističu, nikada crnogorska politička klasa nije u ovolikoj mjeri bila marionetski ili otuđeni proizvod.

“Zato su i izbori postali besmisleni jer se samo radi o tome koja će zakulisna i lažna politika preuzeti vlast. U tom smislu, građani su u funkciji naivnog biračkog tijela koje služi za lično, stranačko i anticrnogorsko potkusurivanje. Jer, dok se jedni kunu u evroatlantski put pod uslovom da preskoče sve što ih nepopravljivo diskredituje, drugi se pozivaju na tzv. narodnu volju dok služe volji trenutno kontuzovanog srpskog autokrate. Očigledno je da bez dekonstrukcije ovih stranaka i ovakvog političkog sistema Crna Gora ne može dobiti autonomno vođstvo niti voditi vjerodostojnu i patriotsku državnu politiku”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Djezari
02.10.2023-18:08 18:08

Dobro jutro Mangupi !
Ipak , okasnjela ali hrabra poznata diagnoza . E , al diagnoza je pola izlijecenja. Raspali po centrali.