Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: DF, Demokrate i URA napravili krupan korak protiv evropske orjentacije CG i interesa naših građana

Oni su ocijenili da je očigledno je da ''nakon kriminalizacije ustavnog uređenja i uzurpiranja predsjedničkih ovlašćenja parlamentarni desperadosi idu u pravcu zaokruživanja marionetske vlade''

Neustavnom revizijom Zakona o predsjedniku parlamentarna većina se jasno opredijelila za golu političku silu, ocijenili su u Građanskoj inicijativi “21. maj”.

”Pored rušenja ustavnog uređenja, DF i njegovi sateliti Demokrate i URA napravili su krupan korak protiv evropske orijentacije Crne Gore i samim tim protiv životnih interesa naših građana. Ovim su pomenute protivustavne stranke, koje već odavno ne predstavljaju izbornu većinu, dodatno podstakle destabilizaciju države i društva”, kazali su iz GI “21. maj”.

Oni su ocijenili da je očigledno je da “nakon kriminalizacije ustavnog uređenja i uzurpiranja predsjedničkih ovlašćenja parlamentarni desperadosi idu u pravcu zaokruživanja marionetske vlade”.

”Naravno, radi se o Vučićevoj marionetskoj vladi i samim tim poslužiteljima zvanične Rusije. Ipak, dobra strana nasilja nad ustavnošću i ignorisanja Venecijanske komisije ogleda se u potpunom razobličavanju parlamentarne većine. Ovakva politika Crnu Goru će suočiti sa zaustavljanjem pregovora sa EU i to nasuprot volji ubjedljive većine građana. Time će građani birati svoju sudbinu jer će se morati odlučiti između proevropskih snaga podržanih od strane Zapada ili DFa, Demokrata i Ure koji su širom otvorili vrata političkom, bezbjednosnom i ekonomskom sunovratu”, zaključili su iz “GI 21. maj”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve