Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

GI ”21. maj”: Bizarno govoriti o evropskom putu ako svakog dana svjedočimo hajci protiv nečije kritičke ili opozicione misli

U Crnoj Gori je, kako poručuju, takva društvena klima prisutna godinama da bi nakon najnovije eskalacije velikosrpskog klero-šovinizma sve postalo još mračnije

– Kada jedno društvo potone u javnim izlivima mržnje, medijskom zlostavljanju i svakodnevnim prijetnjama smrću i nasiljem onda se postavlja pitanje smisla državne vlasti u takvom društvu, saopšteno je iz Građanske inicijative “21. maj”.

U Crnoj Gori je, kako poručuju, takva društvena klima prisutna godinama da bi nakon najnovije eskalacije velikosrpskog klero-šovinizma sve postalo još mračnije.

“Zato je bizarno govoriti o crnogorskom evropskom putu ako svakog dana svjedočimo hajci protiv nečije kritičke ili opozicione misli. Da bi stvari bile još gore, domaća izvršna i pravosudna vlast nemaju ni minimum petlje da se suprostave intervencionističkom i patološkom beogradskom režimu koji je dehumanizirao Srbiju, da bi se posljednje tri godine intenzivno usmjerio i na Crnu Goru. U tom smislu, tipičan je primjer morbidne hajke koja se ovih dana vodi preko Vučićevih fašiziranih medija i društvenih mreža protiv Ljuba Filipovića.

Kritički i ispravni sud Filipovića o trivijalnoj velikosrpskoj poskočici i svojevoljnoj nacionalističkoj funkcionalizaciji Novaka Đokovića izazvao je bijes i bezobzirne prijetnje od strane tzv. ugroženog srpstva. Pošto se podgorička vlast kapitulantski odnosi prema beogradskom i domaćem neofašističkom i nasilničkom govoru važno je da se zna da se Filipovićevo neotuđivo pravo na kritičko mišljenje, ličnu sigurnost i integritet tiče svih nas, jednako kao i nužnost odbrane odgovornog, slobodnog i otvorenog društva”, naveli su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Piki 81
29.11.2023-10:02 10:02

A što se jadni krijete, što lijepo ne napišete DPS filijala 21 ?!