Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Forca: U subotu četvrta Izborna Skupština partije

Kako su naveli iz te političke organizacije, pored formiranja i restrukturiranja organa upravljanja, Skupština će razmatrati i izglasati novi Statut i novi politički Program partije.

Nova Demokratska Snaga – FORCA održaće IV izbornu Skupštinu partije u subotu, 30. oktobra 2021.godine. Skupština će se održati u Ulcinju u hotelu Mediteran.

Na ovoj skupštini, FORCA će izabrati nove partijske organe upravljanja, sa novim pozicijama partijskih struktura koje će pozitivno uticati na unapređenje i predstavljanje stranke i naroda koga ona predstavlja.

Kako su naveli iz te političke organizacije, pored formiranja i restrukturiranja organa upravljanja, Skupština će razmatrati i izglasati novi Statut i novi politički Program partije.

Predviđeno je da se izmijeni i partijska struktura sa izborom Predsjednika partije i Glavnog odbora. Novi organ predviđa i mjesto Generalnog sekretara koji će imati političke i izvršilačke nadležnosti.

“Jedan od novih organa je i Politički odbor. U ovom odboru će se inkuadrirati ne samo članovi sa političkim iskustvom, već i osobe koje nijesu članovi partije, osobe sa profesionalnim kredibilitetom. Ovaj odbor treba da bude savjetodavno tijelo za Predsjedništvo ili Glavni odbor za razna politička i razvojna pitanja”, neveli su u saopštenju.

Kako su istakli obnovom kadrova i novim načinom funkcionisanja partije, koristeći dosadašnja iskustva, FORCA će nastaviti sa prioritetima programa koje su autentično predstavljanje Albanaca u Crnoj Gori, ekonomski razvoj u opštinama sa većinom albanskog stanovništva, smanjenje programskih razlika i bolja saradnja sa drugim albanskim političkim subjektima i drugim subjektima sa progresivnim demokratskim strategijama i programima iz zemlje i inostranstva, nastavak rada na demokratizaciji društva, kao i nastavak rada kao pouzdan partner na putu ispunjavanja uslova za punopravno članstvo Crne Gore u Evropskoj Uniji.

“Glavni odbor Force je na zadnjoj održanoj sjednici prihvatio kandidaturu Gencija Nimanbegua za Predsjednika partije. Tokom organizovanja skupštine, usaglašeno je da se formira i novo predsjedništvo sa imenovanjem novih podpredsjednika i Generalnog sekretara”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve