Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Forca: Albanci da se izjasne u skladu sa albanskim nacionalnim osjećanjima

Moramo, kažu, samouvjereno i slobodno pokazati “ko smo i koliko nas je u Crnoj Gori”, jer, kažu, “različite politike pokušavaju da nas asimiluju”.

Nova Demokratska Snaga (FORCA) poziva svoje sunarodnike Albance da se na popisu slobodno izjasne, kako kažu, u skladu sa albanskim nacionalnim osjećanjima.

“Od vitalnog i nacionalnog značaja je da istaknemo Albansku nacionalnu pripadnost te da govorimo albanskim jezikom, kojim su i naši preci govorili, bez obzira na vjerska uvjerenja i pripadnost. Na ovom popisu moramo jasno istaći da smo autohton narod i da nećemo dozvoliti asimilaciju jer smo vijekovima čuvali svoj identitet, jezik, kulturu i tradiciju”, naveli su iz Force u saopštenju.

Moramo, kažu, samouvjereno i slobodno pokazati “ko smo i koliko nas je u Crnoj Gori”, jer, kažu, “različite politike pokušavaju da nas asimiluju”.

“Podaci sa popisa će dokazati pravo stanje i uslove u kojima žive Albanci, što će u budućnosti uticati na kreiranje politika i preduslova za zaštitu i dalje unaprjeđenje prava i interesa albanskog naroda u Crnoj Gori. Takođe, pozivamo sunarodnike da ne nasjedaju na pritiske pojedinaca i različitih organizacija i da prijave sve nepravilnosti koje se pojave u toku sprovođenja popisa a koje imaju za cilj da naruše slobodu izjašnjavanja da smo Albanci i da govorimo albanskim jezikom”, poručuju iz partije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve