Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Filipović: Vlada nesposobna za sve, sem za ponižavanje i demontažu crnogorskih institucija

Ljubomir Filipović, izvršni koordinator Građanske inicijative "21 maj" osudio je, kako kaže, represivne mjere vlade Crne Gore koja netransparentnim i podmuklim djelovanjem želi da osujeti protestno okupljanje na Cetinju

Ljubomir Filipović, izvršni koordinator Građanske inicijative “21 maj” osudio je, kako kaže, represivne mjere vlade Crne Gore koja netransparentnim i podmuklim djelovanjem želi da osujeti protestno okupljanje na Cetinju, pa usput takvim djelovanjem opošljavaju i dovršavaju svoju misiju obračuna sa Fakultetom za crnogorski jezik i književnost

“Cetinjski filološki dani, koji su posljednjih godina izrasli u ozbiljno međunarodno okupljanje filologa danas je opstruirano jer je hotel Grand u kom su smješteni na silu i na sramotu zatvoren, a gosti događaja poniženi i poćerani iz hotela”, navodi se u saopštenju.

Filipović poručuje i da je Vlada nesposobna za sve čega se dohvatila sem za ponižavanje i demontažu crnogorskih institucija.

“Ovakvim postupcima i ponašanjem samo raspiruju tenzije, dok pred diplomatama i stranom javnošću glume mirotvorce. Srećom, učesnici ovog festivala takođe su međunarodna javnost, pa će svoje iskustvo sa ovom vladom moći da prenesu iz prve ruke”, kazao je Filipović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Gledam
02.09.2021-22:45 22:45

Filipoviću, vi i drugi mladi intelektualci, Crnogorci po srcu i imenu, morate preuzeti lidersku palicu i preuzeti odgovornost za CG.
Batričevići, Draginja, Vi ,… i ima još potencijala…ali, treba skupiti te ljude i početi najprije spašavati a onda preuzeti voditi državu.
NEMA KO DRUGI !!!
Stara garda neće moći više iz vanjskih i unutr. razloga.