Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Filipović: Podjele mogu biti još dublje nakon izbora Vlade

To se, kako je kazao, može vidjeti i na osnovu poruka i proslava koje smo imali tokom vikenda, ali i sastava Vlade u kojoj nema predstavnika manjina, ali ni Crnogoraca

Analitičar Ljubomir Filipović ocijenio je u emisiji “Teleskopija”, da će podjele u crnogorskom društvu biti još dublje nakon što je izabrana nova Vlada.

To se, kako je kazao, može vidjeti i na osnovu poruka i proslava koje smo imali tokom vikenda, ali i sastava Vlade u kojoj nema predstavnika manjina, ali ni Crnogoraca.

– Pokušao sam da se stavim u kožu drugoga, meni je možda to lakše jer sam dijelom etnički Srbin sa majčine strane, pa sam pokušao da se vratim na 2006. godinu kada smo, navodno, mi koji smo glasali za nezavisnu Crnu Goru pobijedili, a kada su ti neki drugi, navodno, izgubili, pa sam pokušao da se sjetim da li je iko išao sa zastavama crnogorskim ispred kuća, lokala, partija koje su tada izgubile, išao da viče i da se ponaša onako kako se ponašaju… Da li smo svakog 13. jula, izglasavanjem Ustava išli, provocirali, gurali prste u oči našim susjedima, naveo je Filipović.

Kako je dodao, toga ne može da se sjeti.

– Sada smo za vikend doživjeli nešto što nama ne čini da se prijatno osjećamo u svojoj kući, naglasio je Filipović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve