Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Filipović: Odbornik URA iz Ulcinja i barski funkcioner Demokrata imenovani na funkcije u opštini Budva!?

-Pa vi Budvani glasajte i 2020. da zaposlimo cijelu Crnu Goru - rekao je Filipović u objavi na Fejsbuku

Ilir Harasani odbornik URA iz Ulcinja postao je zamjenik sekretara za finansije Opštine Budva, a Josip Đurašković, funkcioner Demokrata Bara za zamjenik direktora Vodovoda Budva, objavio je danas na svom Fejsbuk profilu bivši potpredsjednik opštine Budva Ljubo Filipović.

Ljubo Filipović

-Pa vi Budvani glasajte i 2020. da zaposlimo cijelu Crnu Goru – rekao je Filipović u objavi.

Nova imenovanja u opštini Budva samo su još jedan dokaz sumnjivog zapošljavanja u lokalnoj upravi kojom od 2016. godine upravlja koalicija DF, Demokrata, SNP, URA i Crnogorske.

Podsjetimo, odnosi u opozicionoj Demokratskoj Crnoj Gori Alekse Bečića narušeni su zbog blagonaklonog odnosa prema Vladimiru Pavićeviću i njegovoj partiji Crnogorska, objavio je naš portal nedavno.

Kako je naš izvor tada otkrio Bečić namjerava Pavićeviću da ponudi da na njihovoj zajedničkoj listi za parlamentarne izbore Crnogorska među prvih deset kandidata bude predstavljena sa čak dva funkcionera stranke!?

Međutim, takva zamisao Bečića se ne sviđa dijelu rukovodstva Demokrata, posebno onim funkcionerima koji su stavovima bliski potpredsjedniku stranke Draganu Krapoviću i Budvanskom odboru Demokrata.

-U većem djelu Demokrata vlada mišljenje da je Crnogorska prilično nejaka stranka i da bi uvođenje na zajedničku listu bio prevelik ustupak za Pavićevića, jer ta partija je daleko od cenzusa na državnom nivou. Sa dva mjesta među prvih deset na listi kandidata za poslanike Crnogorska bi bila suviše nagrađena – smatra dio funkcionera Demokrata.

Dio njih je već mjesecima “interno ogorčen” na blisku saradnju Bečića i Pavićevića koja je dodatno osnažena organizovanjem protestnih šetnji po Crnoj Gori zbog afere “koverta”, ali je takav vid borbe protiv vlasti potpuno propao i nije dao očekivani efekat.

Osim toga, dijelu funkcionera Demokrata, bode oči i to što je Pavićević postao osoba čije savjete i preporuke Bečić više “sluša” i “usvaja”, od onih predloga koji dolaze od osnivača stranke. Golim okom je vidljivo da se Pavićević sve više miješa u rad Demokrata počev od sugestija za saopštenja i javne nastupe, a čak sve više se sumnja u njegovo uključivanje u kadriranje funkcionera Demokrata.

Izvori bliski Krapoviću, navode da on želi da se što prije ide na lokalne izbore u Budvi, ali da Demokrate nastupaju samostalno. Javna je tajna da Krapović i nema toliko blagonaklon stav prema Pavićeviću i Crnogorskoj, jer ih smatra nepotrebnim političkim parazitima na budžetu Demokrata.

-Krapović je dobro upoznat sa situacijom u Budvi gdje Crnogorska i jedino ima kakav takav lokalni odbor. On smatra da bi Demokrate trebalo da se izbore za samostalan nastup i da vode prepoznatljivu lokalnu politiku zbog čega mogu da očekuju i dobar izborni rezultat. U toj varijanti Pavićević i Crnogorska su samo smetnja. Osim toga, Krapović je stava da sve veći uticaj Pavićevića u stranci ugrožava njegovu poziciju i ambicije na državnom nivou- zaključuje naš izvor.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve