Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

FCJK: U državi koja drži do svoga Ustava provokator i agitator kao Perić bio bi hitno proćeran!

Fakultet za crnogorski jezik i književnost FCJK izdao saopštenje povodom boravka šefa paramilitarne sekte poznate pod akronimom SPC Porfirija Perića u Crnoj Gori. Upoziravaju da neposredno uoči popisa stanovništva, koji partije vlasti pokušavaju predstaviti kao prvi legitiman popis u Crnoj Gori, Porfirije je javno iz Podgorice pozvao da se na popisu građani izjasne kao pripadnici srpskoga naroda i srpskoga jezika.

Marionetska vlast u Podgorici podredila je beogradskim ciljevima ne samo ustavne vrijednosti no i nacionalno dostojanstvo i čast. Da je tako, viđelo se sinoć na dočeku poglavara Beogradske patrijaršije u Hramu Hristova vaskrsenja u Podgorici, saopšteno je sa Fakulteta za crnogorski jezik i književnost FCJK povodom boravka šefa paramilitarne sekte poznate pod akronimom SPC Porfirija Perića u Crnoj Gori.

“Okrenuvši istoriju naglavačke, Porfirije je sinoć Podgoricu proglasio duhovnim rodnim gradom svih Srba, osmansku tvrđavu na sastavcima Ribnice i Morače prekrstio u Nemanjin grad iako je u Nemanjino doba taj prostor bio pustopoljina, Njegošev jezik okarakterisao je kao najčistiji srpski, pa mu je i to malo bilo no mu je pridružio Stefana Mitrova Ljubišu i bilingvalnoga Marka Miljanova Popovića kao pisce srpskoga jezika”, ističu u FCJK.

Upoziravaju da neposredno uoči popisa stanovništva, koji partije vlasti pokušavaju predstaviti kao prvi legitiman popis u Crnoj Gori, Porfirije je javno iz Podgorice pozvao da se na popisu građani izjasne kao pripadnici srpskoga naroda i srpskoga jezika.

“U državi koja drži do svoga ustava takav bi provokator i agitator bio hitno proćeran bez prava povratka u zemlju kojoj gazi Ustav, dostojanstvo i čast! Jer nije to sloboda govora no demonstracija sile koju mu omogućava zvanični Beograd i Podgorica. Zvanični doček Porfirija od strane predśednika Crne Gore Milatovića i njegove “elite”, u kojoj je i rektor jedinoga državnog univerziteta u Crnoj Gori – ruski agent Vladimir Božović, ostaće trajna sramota Crne Gore. Odnos zvanične Podgorice prema Porfiriju zapravo je odnos prema porukama koje je on crnogorskim građanima uputio pred popis”, kažu u FCJK.

Dodaje se da je uzaludno pozivati vlast da se ogradi od tih poruka i da uputi zvanični protest bestidnome ponašanju beogradskoga prvosveštenika u Podgorici.

“Ali kad se već vlast neće ograditi od Porfirija, neka se crnogorski građani ograde od popisa kojemu je cilj da pokaže ono što je Porfirije poručio – da smo vjernici vjere svetosavske, da smo pripadnici srpskoga naroda i govornici srpskoga jezika. Ustav Crne Gore kaže da to nijesmo. Porfirijev dolazak u Crnu Goru ima cilj promijeniti Ustav. Zato bojkotujte popis jer je to trenutno jedini način da mu se legitimno suprotstavimo u namjeri brutalne asimilacije i negacije Crne Gore i Crnogoraca”, zaključuje se u saopštenju FCJK.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

12 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bellarina
15.10.2023-09:10 09:10

Državi??? Pa da je imamo ne bi bili građani potonjega reda!! Ovo niđe na vas svijet nema!!!

SuperHik
15.10.2023-10:15 10:15
Reply to  Bellarina

Popis ima svaka država na ovom svetu, normalna je pojava a samo ga se vi miševi plašite.

cetinje
15.10.2023-11:27 11:27
Reply to  SuperHik

Opet PUSIS nicim izazvan gurbetu SERBSKI

SuperHik
15.10.2023-14:48 14:48
Reply to  cetinje

Nije te valjda uvredila istina da se plašiš običnog, redovnog popisa ? Biće vas manje od Roma….

SuperHik
15.10.2023-10:14 10:14

Izađite na redovan popis građanske junačine, da vidimo koliko vas ima ! Pusti praznu priču, da vidimo kojim jezikom govorite, koje ste vere i koliko vas ima !

cetinje
15.10.2023-11:28 11:28
Reply to  SuperHik

Daj nesto “lepseg pola iz familije”da malo “zameni”na pusenju.nece joj “skoditi”prijatno BUSO Serbski.

BobZeković
15.10.2023-11:16 11:16

Nqravno da se nećemo odazvati na popis, pred uperenim kalašnjikoivma i naoštrenim KRVAVIM KAMAMA omrznutog, A PDMUKLOG SRPSKOG OKUPATORA. Neće i ne može popisivati Crnogorke i Crnogorce OMRZNUTI, PODMUKLI, NEMILOSRDNI, KUKAVIČKI, LOPOVSKI, NARKO-MAFIJAŠKI SRPSKI OKUPATOR I NJEGOVA KUPLJENA SLUŽINČAD U CRNOJ GORI! SMRT FAŠISTIČKOM OKUPATORU, SLOBODA ZA FCJK, CPC, CRNOGORKE I CRNOGORCE, CRNOGORSKE NARODE!

SuperHik
15.10.2023-14:51 14:51
Reply to  BobZeković

Gde vidiš kame, ko te je to i kada “okupirao” ? Opet ti je neko sipao drogu u heroin …

cetinje
15.10.2023-11:26 11:26

A ovo je jedno NISTAVILO/BALEGA Svetosavska, potrcko i izmecak Patrijaha Balonje Vucica.

Noviramibedem
15.10.2023-11:59 11:59

SuperHik, junačino, vidim da ste ozbiljno zabrinuti zbog eventualnog bojkota popisa.. Plašite se da vas Srba neće biti ni četvrtina od stanovništva Crne Gore. A ako uspe popis, eto vam prilika da rezultate falsifikujete. Zar može biti legitiman popis koji organizuje nelegitimna tzv. tehnička vlada, koju predvodi deklarissni izdajnik i plaćenik Vučićeve Srbije.

SuperHik
15.10.2023-14:53 14:53
Reply to  Noviramibedem

Neka bude onako kako jeste, bez ikakvog nameštanja i falsifikovanja…Samo istina. Opet vam se priviđa Vučić, pa nije on raspisao popis i neće on da ga sprovodi. Sebe potcenjujete ako mislite da je AV kriv za sve …

Tara
15.10.2023-19:45 19:45

Izgleda kao Rasputin..koji srce tudju krv…mars iz nase drzave CG!