Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Fantom portal blizak Abazoviću najviše potrošio za reklamiranje na mrežama: Platili tri puta više od DPS-a

Fantom portal bez impresuma i adrese osnovan prije desetak dana najviše novca potrošio na reklamiranja tokom kampanje, mnogo više čak i od samih partija

Preko 15.000 eura potrošeno je za predizborne klikove i lajkove na Fejsbuku za lokalne izbore u Podgorici, saopštio je Digitalno forenzički centar.

Podaci govore da je najviše potrošio fantom portal naglasi.me koji na svojoj stranici nema nikakav impresum niti ko je osnivač. Pregledom portala postaje jasno da favorizuju pokret URA, jer su sve glavne vijesti na naslovnici vezane za partiju Dritana Abazovića.

Milan Jovanović iz DFC saopštio je da je iznenađujuće da najviše novca nije potrošila nijedna partija niti njihova zvanična stranica.

-Već stranica koja je napravljena prije desetak dana i zove se NAGLASI koja je potrošila 3.300 eura samo u Podgorici. A na državnom nivou prelazi 6.500 odnosno 7.000 eura. Ta stranica posljednjih desetak dana pojačanom dinamikom isključivo u pozitivno svijetlo stavlja kandidata pokreta URA, ali za sada ne možemo da tvrdimo da postoje direktne konekcije – saopštio je Jovanović za Gradsku TV.

On je saopštio da će nastaviti da istražuju zbog čega je jedan novoosnovani medij favorizuje jednog kandidata i da potroši toliko novca više nego bilo koja druga partija posebno.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bot
26.10.2022-08:44 08:44

Kako ste prsli, puštite se kukanja za prolivenim mlijekom. Ako neko krene kako se vi finsnsirate u gusle će ve opjevati. No sada sa doline krenite opet, ko je krao izbore, ko je koristio državna sredstva u oartijske svrhe, koga su partijski zaposlili…
Tako ta opoziciona priča koja pije vodu.
A ima materijala, nije da nema