Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Fan Kun – Radovanić: Tradicionalno prijateljske veze dobra osnova za dalji razvoj odnosa

Radovanić je, kako je saopšteno iz MVP, izrazio zadovoljstvo prijateljskim i stabilnim odnosima Crne Gore i Kine, te zahvalio ambasadoru na proaktivnom pristupu u produbljivanju bilateralne saradnje u oblastima ekonomije, kulture, obrazovanja i nauke

Tradicionalno prijateljske veze između dvije države su dobra osnova za dalji razvoj odnosa, ocijenio je kineski ambasador u Crnoj Gori Fan Kun u toku današnjeg susreta sa  generalnim sekretarom Ministarstva vanjskih poslova Miletom Radovanićem. 

Radovanić je, kako je saopšteno iz MVP, izrazio zadovoljstvo prijateljskim i stabilnim odnosima Crne Gore i Kine, te zahvalio ambasadoru na proaktivnom pristupu u produbljivanju bilateralne saradnje u oblastima ekonomije, kulture, obrazovanja i nauke.

Izrazio je zadovoljstvo zbog obostrano iskazane spremnosti za dalji razvoj odnosa između dvije zemlje, a na osnovama uzajamnog razumijevanja i uvažavanja vanjskopolitičkih pravaca djelovanja, naveli su iz resora.

Ambasador Fan je ukazao na tradicionalno prijateljske veze između dvije države, “koje su dobra osnova za dalji razvoj odnosa”.

“Osvrnuo se na neke od rezultata dosadašnje saradnje, poput projekta prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare, koji predstavlja simbol prijateljstva, a pored ekonomske, veoma važnom je ocijenio i saradnju u oblasti kulture, te predstavio aktuelne projekte Ambasade Kine u Podgorici u ovoj oblasti”, dodaju iz MVP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve