Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Evropski dan na Žabljaku

Posjeta je dio projekta EU4ME

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, boraviće sa saradnicima u ponedjeljak, 26. februara, u radnoj posjeti Žabljaku.

Posjeta je dio projekta EU4ME – ”Podrška komuniciranju procesa evropske integracije”, a programom je predviđen sastanak ministarke evropskih poslova Maide Gorčević sa predsjednikom Opštine Radošem Žugićem i njegovim timom, kao i posjeta Osnovnoj školi „Dušan Obradović“, u okviru koje će biti održan školski čas i kviz o poznavanju EU i procesa pristupanja Crna Gore EU.

– Tokom posjete Žabljaku, ministarka će, zajedno sa predsjednikom Opštine, obići tri projekta čije se sprovođenje finansira iz EU fondova, odnosno uz podršku Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera. U pitanju su Projekat ,,Usavršavanje – Usklađivanje vještina i lokalnih potreba za radnom snagom” (centar za obuku „Duga“), Projekat „Eko smart park“ i Projekat uspostavljanja suvenirnice i radionice za izradu proizvoda od vune i suvenira – najavljeno je iz Ministarstva evropskih poslova.

Takođe, u periodu od 13 do 14 sati, na opštinskom Platou će biti organizovan Sajam durmitorske hrane i proizvoda domaće radinosti, uz nastup Kulturno – umjetničkog društva.

Ministarka Gorčević i predsjednik Opštine Žugić će obići štandove, a nakon toga će, u 13:45 sati dati izjave za medije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve