Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Evropa sad: Poraženi politički akteri u sumraku svoje vladavine pribjegavaju svim nedemokratskim metodama

Na to jasno, kako ističu, ukazuje i ponašanje Veselina Vukčevića, predsjednika opštinske Izborne komisije, koji dosljedno ignoriše zahtjeve članova tog kolektivnog organa, te obavezujuća upustva Državne izborne komisije

“Više je nego očigledno da poraženi politički akteri u sumraku svoje vladavine pribjegavaju svim nedemokratskim metodama, posebno ignorisanjem Ustava i zakona Crne Gore sa jasnim motivom da što duže uzurpiraju pozicije – raubujući javne resurse”, saopšteno je iz poketa Evropa sad.

Na to jasno, kako ističu, ukazuje i ponašanje Veselina Vukčevića, predsjednika opštinske Izborne komisije, koji dosljedno ignoriše zahtjeve članova tog kolektivnog organa, te obavezujuća upustva Državne izborne komisije.

“Samim tim, jasno je i koliko DPS partijska direktiva dominira u odnosu na zakone ove zemlje, ali i u odnosu na jasno iskazanu volju građana.

Shodno tome, pozdravljamo Predlog izmjena i dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi koji ima za cilj spriječavanje samovolje bilo koje nelegitimne vlasti da prolongiranjem proglašenja konačnih rezultata nastavi upravljanje lokalnom samoupravom i zloupotrebu javnih interesa u nedogled”, saopšteno je pokreta Evropa sad.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KLEMENTINA
22.12.2022-19:13 19:13

Vaše ponašanje je adekvatije pripanicima neke divlje skupine nego naslovu ispod kojeg se slikavate.