Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Eskobar, Pič, Ropke, Komšić na inauguraciji Milatovića

Milatović će 20. maja u Skupštini položiti zakletvu i stupiti na dužnost predsjednika Crne Gore

Specijalni izaslanici SAD-a i Velike Britanije za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i Stjuart Pič potvrdili su dolazak na inauguraciju novog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, prenosi Televizija Crne Gore (TVCG).

Kako saznaje TVCG dolazak su potvrdili i Željko Komšić, član predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) ali i predsjednik evropskog ekonomskog savjeta Oliver Ropke.

Milatović će 20. maja u Skupštini položiti zakletvu i stupiti na dužnost predsjednika Crne Gore, nakon čega će prirediti koktel u Vili Gorica.

Na prijem su, prema nezvaničnim informacijama, pozvani predsjednici država iz regiona, kao i predstavnici diplomatskog kora, politički, društveni, privredni i kulturni izaslanici.

Kao što je i tokom predizborne kampanje govorio, Milatović je obećao da će graditi dobrosusjedske odnose sa čelnicima svih zemalja zapadnog Balkana. U tom duhu pozivnica za inauguracioni koktel upućena je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, predsjedniku Sjeverne Makedonije Stevu Pendarovskom…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve