Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Eskobar i Đukanović zabrinuti zbog donošenja Zakona o predsjedniku

''Izuzetna zabrinutost za funkcionalnost države u uslovima kada nemamo Ustavni sud i Vladu i ne postoji konsenzus u Parlamentu''

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas Specijalnog izaslanika Sjedinjenih američkih država (SAD) za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

”Konstruktivan i veoma otvoren razgovor sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a Eskobarom o situaciji u Crnoj Gori. Izuzetna zabrinutost za funkcionalnost države u uslovima kada nemamo Ustavni sud i Vladu i ne postoji konsenzus u Parlamentu”, istakao je Đukanović na Tviteru.

Predsjednik Crne Gore ohrabruje sve pro-evropske i pro-euroatlantske političke aktere da se fokusiraju na kompromis koji će rezultirati izborom sudija Ustavnog suda i voditi prijevremenim izborima kao kredibilnim putem za izlazak iz krize.

Foto: Kabinet predsjednika

”Sve drugo su manipulacije, uključujući i bezobzirno usvajanje Zakona protivno mišljenju VK. Crna Gora se mora vratiti u stanje normalnosti koje pripada pouzdanoj članici NATO i državi koja je odgovorna da reformama ostvari perspektivu članstva u EU”, poručio je Đukanović.

Kako je saopšteno iz Američke ambasade u Crnoj Gori, Eskobar i Đukanović danas su podijelili zabrinutost u vezi sa donošenjem Zakona o predsjedniku.

Oni su takođe razgovarali o potrebi deblokade Ustavnog suda i razmijenili mišljenja o gorućim regionalnim bezbjednosnim pitanjima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve