Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

ESKOBAR I DALJE SMATRA: Crna Gora ima jedinstvenu priliku da ubrza svoj put ka Evropskoj uniji

Kako je naveo, nedavni predsjednički i parlamentarni izbori naglasili snažnu želju građana Crne Gore za evropskim integracijama, evroatlantskim vrijednostima, kao i njihovu podršku NATO-u

“Crna Gora ima jedinstvenu priliku da ubrza svoj put ka Evropskoj uniji (EU)”, ocijenio je izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

On je agenciji MINA, upitan da prokomentariše početak konsultacija o mandataru za sastav nove vlade, rekao da su SAD ohrabrene demokratskim napretkom Crne Gore, koji uključuje nedavnu nesmetanu tranziciju predsjedničke vlasti i parlamentarne izbore.

Kako je naveo, nedavni predsjednički i parlamentarni izbori naglasili snažnu želju građana Crne Gore za evropskim integracijama, evroatlantskim vrijednostima, kao i njihovu podršku NATO-u.

Eskobar je ponovio da se SAD raduju brzom formiranju nove vlade čiji članovi podržavaju pristupanje Crne Gore EU, jedinstvenu podršku NATO-a Ukrajini, građansku prirodu države, poštovanje ljudskih prava, unapređenje uslova za rad dinamičnog civilnog društva i koji teže unapređenju reformi za postizanje tih ciljeva.

IzvorMina

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve