Predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću čestitku povodom 13. jula – Dana državnosti uputili su predsjednici Albanije Ilir Meta, Srbije Aleksandar Vučić i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Foto: Beta

Vučić je naglasio da je opredijeljen za stvaranje uslova za bolje međusobno razumijevanje Srbije i Crne Gore, u korist dobrosusjedskih odnosa, kao i mira i stabilnosti u regionu, a čemu doprinosi i pomak dviju zemalja na evropskom putu.

“Očekujem zato da se posvetimo pitanjima od zajedničkog interesa i razvoju ekonomske i druge saradnje, kao i završetku infrastrukturnih projekata, koji bi tu saradnju podstakli”, poručio je Vučić.

U čestitki predsjednika Mete se navodi da Albanija izuzetno cijeni prijateljske odnose i saradnju sa Crnom Gorom, te da zahvaljujući evro-atlantskoj viziji koju dijele ove dvije države, otvara se sve više novih prostora za saradnju i postaju pozitivan primjer u regionu.

“Uvjeren sam da će buduća saradnja između naše dvije susjedne zemlje biti odlična, jer su partnerstva koja nas ujedinjuju i mostovi koji nas spajaju mnogobrojni i raznovrsni. Crnogorska manjina u Albaniji i Albanci u Crnoj Gori predstavljaju moćan most prijateljstva i dragocjeni su za saradnju, što moramo dalje čuvati i unapređivati”, poručio je Meta u čestitki.

Komšić je naglasio u čestitki da je Crna Gora ostvarila značajne uspjehe u proteklim godinama na NATO i evropskom putu, što je kod njega i većine građana Bosne i Hercegovine probudilo nadu u mogućnost mirne izgradnje građanske države na evropskim principima i standardima.

“Želimo vam da tim putem nastavite i nama prijateljsku Crnu Goru nakon prijema u NATO savez uvedete i u Evropsku uniju. Sretni smo što za susjeda imamo državu koja je iskreni prijatelj naše države i svih njenih građana, i zadovoljni odličnim odnosima između dvije države koje ne mogu pokvariti povremeni ispadi pojedinaca koji ne baštine vrijednosti euroatlanskog svijeta i civilizacije, te uvjereni da će odnosi između dvije države u budućnosti biti još bolji i prisniji”, navodi se u čestitki.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve