Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović sjutra u Skoplju, sastaće se sa predsjednikom i premijerom Sjeverne Makedonije

U okviru ceremonije dočeka sa najvišim vojnim i državnim počastima, predviđeno je i polaganje vijenca na spomenik Goce Delčeva

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovaće sjutra u dvodnevnu zvaničnu posjetu Sjevernoj Makedoniji, na poziv predsjednika Steva Pendarovskog.

Milo Đukanović

U okviru ceremonije dočeka sa najvišim vojnim i državnim počastima, predviđeno je i polaganje vijenca na spomenik Goce Delčeva. Posjeta će početi tet-a-tet razgovorom dva predsjednika, a nakon toga slijedi susret delegacija Crne Gore i Sjeverne Makedonije u proširenom sastavu.

Predsjednik Đukanović imaće i radni ručak sa premijerom Zoranom Zaevim, a srešće se i sa predsjednikom Parlamenta Talatom Džaferijem. Tokom boravka u Skoplju, Predsjednik će imati i susret sa predstavnicima Crnogorske zajednice.

Posjeta predsjednika Đukanovića Sjevernoj Makedoniji biće prilika za potvrdu bliskih odnosa dvije prijateljske države i podsticaj za jačanje saradnje u obostranom interesu, kao i razgovore o zajedničkoj evropskoj i evroatlantskoj perspektivi naših zemalja i regiona u cjelini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve