Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović ostaje na čelu DPS-a, Marković zamjenik

Đukanović je uvjeren da će na predstojećim izborima biti ojačana dominacija DPS-a

Milo Đukanović i dalje će biti predsjednik Demokratske partije socijalista, odlučeno je na do sada najvećem partijskom Kongresu.

Đukanović i Marković (Foto: CdM)

Zamjenik predsjednika partije i dalje će biti Duško Marković. Takvu odluku je donijelo 598 delegata.

“Osnovna ocjena je da smo ispunili sva obećanja data na prethodnom kongresu. Uspjeli smo da sačuvamo i učvrstimo stabilnost Crne Gore da ostvarimo ulazak zemlje u NATO i ostvarimo dinamičan put ka članstvu u EU”, kazao je Đukanović na konferenciji za novinare nakon reizbora.

“Tokom današnjeg rada čuli smo najveći broj opomena da nema mjesta trijumfalizmu i opuštanju. Ekonomskim razvojem je jedino moguće rješatvati brojne socijalne probleme, sacuvati optimizam ljudi bez čijeg učešća nije moguće postići željene rezulate. Ekonomski razvoj ne smije biti sezonski uzlet.

U prethodnim godinama smo ostvarili odličan tempo rasta. Najvažniji je zadatak da odrzimo dobar tempo ekonomskog rasta. Bez obzira na ozbiljne poremećaje koji su vidljevi golim okom u regionalnom i evropskom okruzenju nema kolebanja u DPS-u da je evropski kurs osnovni cilj”, rekao je Đukanović.

Uvjeren je da će na predstojećim izborima biti ojačana dominacija DPS-a.

Kongres je, kaže, pokazatelj da je DPS dobro organizovana i politički potentna partija koja nudi rješenje za sve probleme sa kojima se Crna Gora suočava kao i čitav svijet.

“Crna Gora mora nastaviti da se razvija kao društvo znanja”, smatra on.

Na Kongresu su izabrani i članovi Glavnog odbora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve