Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Dukaj posjetio opštinu Berane: Uprava u službi građana

Razmijenili su mišljenja na teme koje se odnose na funkcionisanje Opštine Berane, na dostignuća i izazove i razgovarali o načinima kako da se izazovi prevaziđu

Ministar javne uprave Marash Dukaj, sa saradnicima, boravio je danas u radnoj posjeti opštini Berane i sastao se sa predsjednikom Opštine Vukom Todorovićem.

Razmijenili su mišljenja na teme koje se odnose na funkcionisanje Opštine Berane, na dostignuća i izazove i razgovarali o načinima kako da se izazovi prevaziđu.

“Veći stepen autonomije lokalnih samouprava, decentralizacija je u vrhu prioriteta Ministarstva javne uprave. U tom smislu formirana je Radna grupa za izradu analize sistema funkcionisanja lokalnih samouprave, koja obuhvata sve oblasti njihovog djelovanja i očekujemo da ćemo imati precizne rezultate što će biti putokaz daljeg djelovanja”, kazao je Dukaj.

Dukaj je kazao da će Ministarstvo javne uprave dati punu podršku opštini Berane, kako bi se obezbijedilo efikasno pružanje usluga građanima, i istakao važnost uspostavljanja saradnje u oblasti e-uprave u cilju stvaranja jedne efikasne i ekonomične javne uprave.

Todorović se zahvalio na interesovanju i posjeti i naglasio da se u Opštini realizuje više važnih projekata sa akcentom na unapređenje digitalizacije lokalne samouprave.

On je upoznao ministra sa aktuelnim razvojnim projektima, posebno onim koji se tiču digitalizacije procesa istakavši projekat 48, koji treba da te budućim planovima opštine. koji su funkciji daljeg ekonomskog i regionalnog razvoja opština Berane.

“Preduzimamo aktivnosti u cilju poboljšanja funkcionisanja rada opštine u koordinaciji sa svim drugim organima i institucijama,  kako bi se obezbijedilo efikasno i odgovorno pružanje usluga građanima“, kazao je Todorović.

Ministar Dukaj u radnoj posjeti opštini Berane

“Imali smo sadržajan i konstruktivan razgovor koji je rezultirao gotovo identičnim stavovima koji se tiču decentralizacije i digitalizacije opština. Mi kao loklana samouprava smo tu da, u skladu sa svojim mogućnostima, damo svoj puni doprinos, da pružimo pomoć u sačinjavanju novog Zakona o lokalnoj samoupravi. Ukazali smo na neke poteškoće koje opterećuju sve lokalne samouprave, ne samo Opštinu Berane, nego i ostale opštine na sjeveru i u državi“, istakao je Todorović nakon održanog sastanka sa ministrom javne uprave.

Pored ministra Dukaja, sastanku su prisustvovali državni sekretar Dragiša Janjušević i načelnica Nina Blažić.

U ime Opštine Berane, pored predsjednika, sastanku su prisustvovali glavni administrator Miladin Tmušić i šefica kabineta Dubravka Jovančević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve