Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Dukaj: Ko isključi DUA iz političke saradnje isključio je i Albanski Forum

Poručuje da nemaju problem ni sa kim, a ako neko ima problem sa njima, shodno tome će se odnijeti u formiranju vlade i svim procesima koji predstoje

Politika je živi proces, saradnje se šire ali i smanjuju, bitno je ostati dostojan! Jedini politički subjekt u Crnoj Gori koji je širio saradnju, bez iskljucenja, sa svim partijama u Crnoj Gori je Albanski forum, saopštio je politički direktor Albanske alternative, Maraš Dukaj.

On je kazao da je ta partija, svoju politiku izgradila na uvažavanju svih, bez bilo kakvih razlika, ali uvjek znajući da sprovodi svoju politiku.

“Sa nama su svi bili uvjek na čistac, za prosperitet i razvoj države Crne Gore na svim poljima i procesima”, istakao je Dukaj.

Takođe dodaje da je Albanskom forumu, drago što su nastavili saradnju sa DUA, i ovaj čin dogovorili odmah nakon parlamentarnih izbora, ali su, kako je kazao, čekali druge albanske partije da im se priključe, jer to je jedini put napretka!

“Od sada i formalno smo svi mi iz kluba jedno, i tako ćemo nastaviti, tako da ko god misli da politički isključuje DUA iz političke saradnje isključio je i AF”, kazao je Dukaj.

Poručuje da nemaju problem ni sa kim, a ako neko ima problem sa njima, shodno tome će se odnijeti u formiranju vlade i svim procesima koji predstoje.

“Što se tiče saradnje sa Demokratama, od 2019. godine u Tuzima smo u koaliciji, i zajedno sa ostalim albanskim partijama, to jest ,AA, DUA, DSA poslali 2019. godine DPS u opoziciju”, istakao je Dukaj.

On je kazao da je saradnja sa Demokratama, nastavljena i u novom mandatu lokalne vlasti.

“AF je sam osvojio aspsolutnu većinu u Tuzima, ali nijesmo bili zaslijepljeni vlašču, nego smo u Tuzima nastavili da vodimo uspjesno opstinu, zajedno,i time pokazali da nijesmo zaboravili njihov odlučujući glas 2019. godine da pošaljemo DPS u opoziciju”, rekao j e on,

On zaključuje da svako ko želi saradnju na partnerskoj osnovi, u klubu imaju tri poslanika, sa kojima se mogu dogovoriti bez papira, na datu riječ i ispruženu ruku, kao sto je njihova  tradicija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve