Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Dukaj: Fokus 44. Vlade će biti na digitalnoj transformaciji i implementaciji digitalne uprave po mjeri građana

Miler je pozdravio rad Ministarstva javne uprave i predstavio aktivnosti koja je Austrija preduzela na planu digitalizacije društva kroz uspostavljanje informacionih sistema i elektronskih servisa

Ministar javne uprave, Marash Dukaj, sastao se danas sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori, Karlom Milerom, i tom prilikom istakao da bi sadržajne bilateralne odnose trebalo osnažiti novim modalitetima saradnje u oblastima reforme javne uprave, digitalnih usluga i servisa, kao i digitalne transformacije.

On je posebno istakao značaj nastavka razmjene iskustava u oblasti digitalizacije i sajber bezbjednosti, s obzirom na bogatu ekspertizu Austrije i orjentisanost Crne Gore na kreiranju snažnog ekosistema sajber bezbjednosti.

“Fokus 44. Vlade Crne Gore će biti na digitalnoj transformaciji i na implementaciji digitalne uprave po mjeri građana, zasnovanoj na modernizovanom i efikasnom pružanju usluga građanima. U tom aspektu ćemo posvećeno raditi na osnaživanju bilateralne saradnje i identifikaciji prostora za produbljivanje bilateralnih veza, s posebnim fokusom na unapređenje kapaciteta i sposobnosti za digitalnu transformaciju Cme Gore i podizanje svijesti o značaju i benefitima procesa digitalizacije“, zaključio je Dukaj.

Miler je pozdravio rad Ministarstva javne uprave i predstavio aktivnosti koja je Austrija preduzela na planu digitalizacije društva kroz uspostavljanje informacionih sistema i elektronskih servisa.

Ambasador je takođe podsjetio da austrijska Vlada vidi Crnu Goru kao predvodnika u evropskim integracijama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve