Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Državotvorna opozicija nije trebala da povuče inicijativu za smjenu najnesposobnije Vlade

''Oslanjanje na najavu o skraćenju skupštinskog mandata od strane velikosrpskih i proruskih marioneta iz Demokratskog fronta nema utemeljenja u ozbiljnoj i patriotskoj politici. Zbog toga je bolje bilo da ispravna inicijativa ne bude podržana nego da se povuče na ovaj način''

Državotvorna opozicija nije trebala da povuče inicijativu za smjenu najneodgovornije i najnesposobnije Vlade u višestranačkoj istoriji Crne Gore, ocijenili su predsjednik Savjeta Građanske inicijative “21.maj” Miodrag Živković, izvršni koordinator Ljubomir Filipović i programski koordinator Rade Bojović.

“Oslanjanje na najavu o skraćenju skupštinskog mandata od strane velikosrpskih i proruskih marioneta iz Demokratskog fronta nema utemeljenja u ozbiljnoj i patriotskoj politici. Zbog toga je bolje bilo da ispravna inicijativa ne bude podržana nego da se povuče na ovaj način. Pritom, posebno je tim povodom bilo degutantno gledati press konferenciju odbjelog premijera koji umjesto da podnese ostavku izgovara političke nebuloze i šekulacije”, naveli su.

“Zato će biti zanimljivo vidjeti kako će u Parlamentu proći infantilni i provizorni budžet, kao i bajkoviti i diletantski ekonomski program koji je u sukobu sa zdravim razumom i elementarnim profesionalnim znanjima. Nema dileme, ukoliko ova Vlada ne bude smijenjena u najkraćem roku Crnoj Gori slijedi grčki ekonomski scenario i politički neredi poput onih u zemljama dalekog Istoka. A tada će Brisel još jednom biti zatečen, zbunjen i iznenađen”, zaključili su.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve