Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DRITANOV VELIKI PRIJATELJ: Tužilaštvo podiglo optužnica protiv Miroljuba Petrović zbog nadriljekarstva!

Petrović je, kako je rekao u videu koji je objavio na svom Jutjub kanalu, Abazovića upoznao u Ulcinju, u restoranu u kojem je tokom ljeta radio dok je bio student. Sada se tereti za krivična djela nadriljekarstvo i nadriapotekarstvo, a prije izbora 2020. godine pozvao je pratioce iz Crne Gore da podrže Abazovića.

Osnovno tužilaštvo u Leskovcu podnijelo je juče optužni predlog protiv Miroljuba Petrovića, za kog navodi da je bez dozvole spravljao biljne ljekove, ekstrate, čajeve i sokove i tako liječio više osoba, među kojima su sada i dvojica pokojnika, javljaju ”Južne vesti”.

Petrović, koji je poznat javnosti u Srbiji po krajnje kontroverznim, da ne kažemo sumanutim pogledima na život, kako su navodili srpski mediji, ima fana u Crnoj Gori, a to je aktuelni premijer Dritan Abazović.

Njihovo poznanstvo otkriveno je prije nešto više od dvije godine, nakon što je Abazović u jednom od intervjuua istakao da su otac i majka Đurađa Kastriota Skenderbega bili Srbi, što je izazvalo lavinu negativnih komentara na njegov račun.

Iako je Abazović nedugo nakon ovog intervjuua izjavio da je u pitanju lapsus, te da je video trebalo da bude iskorišćen da ga diskredituje pred Albancima, ubrzo su “na njegovu adresu” stigli pozdravi od Miroljuba Petrovića, ali i objašnjene od kada datira njihovo poznantvo.

Petrović je, kako je rekao u videu koji je objavio na svom Jutjub kanalu, Abazovića upoznao u Ulcinju, u restoranu u kojem je tokom ljeta radio dok je bio student.

”Piće nam je doneo mlad momak, mislim da je rekao da u Sarajevu studira, predstavio se, Dritan Abazović i pitao da li bismo mogli da se slikamo. Gledao je moje emisije na televiziji Sarajevo, tad smo se slikali, to je bilo 2007. godine”, rekao je Petrović.

Petrović je u više navrata pohvalio Abazovića, a svoje pratioce u Crnoj Gori pozvao da podršku na parlamentarnim izborima 2020. daju upravo koaliciji na čelu koje je on bio, ističuči da je “najpametniji političar, iz dobre familije, mudar…”.

O kakvom se profilu osobe radi pogledajte na ovom videu. Nakon toga će vam biti jasno zašto je Abazović sa velikim zadovoljstvom potpisao ”temeljni ugovor”, s obzirom ko mu je prijatelj i uzor.

Optužnica vrlo ozbiljna

Kako prenose mediji, u leskovački Sud 29. jula je stigao optužni predlog, a u saopštenju leskovačkog Tužilaštva, stoji je da on podnijet protiv Miroljuba Petrovića.

Kako portal Južne vesti, saznaju u Osnovnom sudu u tom gradu, riječ je o Petroviću, široj javnosti poznatom po rečenici “Ideš pod mač bato”, za kog ovaj portal navodi da je jedan od najpoznatijih antivaksera.

On se tereti za krivična djela nadriljekarstvo i nadriapotekarstvo, navodi portal.

Okrivljeni se tereti da je bez dozvole za lijek, odgovarajuće stručne spreme i dozvole za proizvodnju lijeka spravljao biljne lekove-tinkture, ekstrate, čajeve i sokove i iste prodavao različitim licima i bez odgovarajuće stručne spreme liječio više lica, između ostalih sada pok. P. S. iz Skoplja i pok. B. M. iz Novog Sada – saopštavaju iz Tužilaštva.

Kako navode Južne vesti, postupak je 2019. godine pokrenut zbog sumnje da se Petrović bavio nadriljekarstvom u svom Centru za zdravstveni oporavak koji se nalazi u selu Petrovac u blizini Leskovca, a Više tužilaštvo ga je teretilo za ”teško djelo protiv zdravlja ljudi”.

U međuvremenu, slučaj je iz Višeg prebačen u Osnovno tužilaštvo.

Petrović je široj javnosti poznat po stavovima da je škola „debilana“ i da ne treba pohađati redovnu nastavu, kao i da djecu ne treba vakcinisati, pišu Južne vesti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
05.08.2022-11:27 11:27

Zna Abazovic “istoriju”pogotovo za Djerdja Kastriota Skenderbega da su “njegovi Srbi”i Selim Abazovic je bio Albanski cetnik strijeljan kod Prokuplja od strane tadasnje OZNE koji je bio pripadnik otadzbinske vojske Draze Mihajlovica,e u kojem su “srodstvu”,ozda zna mladjani Albanski cetnik Dritan.