Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Dritan Medenicom brani Cetinje

Tadašnja desna i lijeva ruka, mada više desna, nadaleko poznatog Krivokapića, oltarskog ljubibratića i vanserijskog rukoljuba, današnji premijer je bio koordinator  svih bezbjednosnih službi u Crnoj Gori. Ko zna što to tačno znači i je li on uistinu bio to što vele i on i neki drugi, ali ako jeste, onda je morao da zna bar mrvicu  o cetinjskom haosu koji su službe pripremale.

Piše: Slavko Mandić

Zabrinuo se dobro Dritan. A on kad se zabrine i kad ne može relaksirano da donosi važne odluke, eto belaja.

Izjavama koje na najbolji način govore jasno narodu ko mu je premijer, osvijetlio se do te mjere da je sve svakome postalo više nego jasno. Premijeru je zlikovački nasrtaj na mirne građane prijestonog grada uspješna policijska akcija. Ponosan  na nju i na ogromnu količinu bojne otrovi od koje su se Cetinjani dugo oporavljali. I od zabranjenih gumenih metaka koje je Abazovićev ponos ispaljivao na crnogorsku mladost. I na šok bombe koje nijesu šteđeli.

Tadašnja desna i lijeva ruka, mada više desna, nadaleko poznatog Krivokapića, oltarskog ljubibratića i vanserijskog rukoljuba, današnji premijer je bio koordinator  svih bezbjednosnih službi u Crnoj Gori. Ko zna što to tačno znači i je li on uistinu bio to što vele i on i neki drugi, ali ako jeste, onda je morao da zna bar mrvicu  o cetinjskom haosu koji su službe pripremale. Jer, teško je vjerovati da je on ulivao povjerenje profesionalcima koji su imali zadatak, čuli smo ovih dana, da uništi bagru, kako je visoki policijski činovnik nazvao građane Cetinja. A opet, on je bio njihov i bez njega oni ne bi bili Crnoj Gori zvijeri.
Gomila je dilema. Možda zbog toga, plašeći se sopstvene odgovorornosti za ono što je činjeno tih septembarskih dana, danas Abazović govori da postoji ambicija da se aferom Knežević prekrije ona sa Medenicom. Upravo ta rečenica mu je skretnica sa priče koju niko ne želi da zaboravi u Crnoj Gori, a posebno ne u prijestonom gradu.

Znao je Abazović da Cetinjani ne bi nasrnuli na nedostojnog Mićovića. Oni su samo branili svoj manastir od uljeza, koji im je upravo oteo Dritan i njegova družina. Bez sumnje, pamtićemo ih godinama a njihovo dejstvovanje po dubini i visini, trajaće nezaliječeno dugo još. Pa zašto onda kordon policije pod punom opremom? Zašto štitovi, kacige, pendreci, pištolji, suzavci, šok bombe i svašta još? Ipak će Dritan na ta pitanja odgovarati, jednoga dana kad se uspostavi sistem. Moraće, jer ovo njegovo, sva je prilika ne može da traje predugo.

Tim prije što će morati da objasni otkud kriminalci u manastiru? Ko ih je puštio naoružane? Ko je dozvao i smjestio tamo neke odabrane iz srbijanske Bije? I neke druge, čiji je zadatak bio jasan tek kad se sve završilo. Zašto policija, umjesto što je kidisala na narod, nije to učinila na ovu bagru u manastiru? A ko ono bješe vladiko od Vlade, zadužen tada za bezbjednosni sektor? Kako god smiješno djelovalo, ti i niko drugi. A opet, znajući tebe i druge, gotovo da bih se zakleo da ovo sa tobom nema nikakve veze. Pa valjda zbog toga onaj Rakonjac tebi nije kazao ono što je nekome drugom? Ko zna?

Popovi su bili široke ruke da motivisanost pojedinih policijskih službenika dobro nagrade novcem koji oni uvijek, za ne daj bože, imaju kod sebe. Ko zna kad može zatrebati. Ovoga puta ima li su ga gomilu, pa je radosni Knežević dobio što je zaslužio. I to dok su naoružani do zuba izlazili iz manastirske porte a glas se jasno čuo na TV  snimku da sačekaju „borci“ policijski da uzmu što im od popova pripada.

Kad se silom na sramotu ustoličio nedostojni Jovan i kad se zagrljen sa Prletom ispod pancir ćebeta ukrcao u helikopter koji im je stavila na uslugu kadrovsko rješenje sa Univerziteta Donja Gorica, fešta je kod Krivokapića u Donjoj Gorici mogla da počne. Sa čašom u jednoj i medaljama u drugoj, aminovao je nepočinstva policijskog službenika Kneževića i njemu slične „borce“ za čast i slobodu Crne Gore. Onu koju ne priznaju svi zajedno, nedostojni i nečasni. Za vjeki vjekova.

Na kraju ovog Abazovićevog izleta u ništa, pod pokroviteljstvom gluposti, jer mu miješanje Medenice nije trebalo, budući da ga od cetinjske sramote ne može odbraniti, mora svima koji su činili zlo, da bude jasno da će ih ruka pravde stići. Čak i one koji su visoko na ljestvici vlasti, ničim zasluženoj.

A narod sa Cetinja traži spiskove kriminalaca sa kojima je vlast bila na vezi, i to po gradovima!  Uz poruku: Vaše klupko izdaje se mora odmotati do kraja. I ova korona, koja je uticala da pošandrca i udari  na svijest, ne samo našu , već i zapada? Neko čudo jeste.

Evo EU dade pare crkvi Srbije da u Nikšiću uništava naše kulturno, istorijsko i civilizacijsko nasljeđe i gradi neku sprdnju za potrebe hodočasnika ko zna otkud. A Abazović ćuti kao da je član Crnogorske akademije nauka i umjetnosti. Jeste i on i trostepeni srednjoškolac mu, njegov ljubljeni politički desnorukaš, koji na Kneževićevo zlo gleda taman onako kao i on.
Nas dva brata oba ratujemo, pjevali su partizani po šumama i gorama naše zemlje ponosne. A je li ovima ovo njihova zemlja? Ne, koliko ja znam? Ne znam što vi mislite.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ja mnim
04.05.2022-07:01 07:01

Po malo Drki.
Poslije Belvedera nećeš pisnut.

Pomorac
04.05.2022-07:27 07:27

Svaka ti je Slavko na mjestu.
S apetitom te čitam.

Neko tamo
04.05.2022-08:47 08:47

Zato što je ova uličarka čupava dritanka kriva za svo zlo koje se crnoj gori desilo u zadnje 2 godine i sve sto rade srbi popovi i svetosavlje on je tome doprinijo
Dritanka je uličarka tako se ponasa a i radi za vucica i beograd pa je i doprinio i cetinju 30 avgust i svetosavlju
On i njegova partija su proizdajnicka i nista nije iznenadjujuce takve izjave jedne uličarke
A jos su mu brat i sestra dobili sve u Beogradu to je dovoljan razlog da radi za njih

COL
04.05.2022-09:58 09:58

Eh kad bi moga da postavim nekoliko pitanja nekadanjem śetniku malog pendreka, a današnjem velikom Pendreku, rado bih ga priupita: 1. koji je od ministara nudio desetak komata glava bagre u zamjenu za nebesko ustoličenje? 2. Ko je vršio odabir śedalnika i njihovo pozivanje śedniku u var sobi? 3. Ko je pozva i odobrio najpoznatijem bageristi da prođe barikadu iznad Budve i da lomi kola nadomak Cetinja? 4. Ko je prekrštenih ruka na guzici i pognute glave šparta var sobom i diktira naredbe helikopterima i bacačima suzavca? 5. Ko je šapnujo onom dopisniku TVCG da će oni momek proći ispred… Pročitaj više »

Bis
04.05.2022-22:51 22:51

Alo Dritane moraš prikočit jerbo ćeš u bajbuk ovako