Nakon predstavljanja Prijedloga zakona o Vladi, od strane dijela opozicije, oglasili su se iz Kluba poslanika Demokratske partije socijalista.

“Od samog početka rada Odbora za unaprjeđenje izbornog zakonodavstva, Demokrate demonstriraju svoje tradicionalno neznanje i nevaspitanje. Ipak, poslednjim događajima u koje spada jučerašnja sjednica Odbora kao i učestalim zahtjevima da se izglasaju protivustavna i nesuvisla zakonska rješenja, ova politička stranka iz zone politike potpuno je prešla u političko šarlatanstvo i satiru”, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a navode da ih ne čudi prijedlog dijela opozicije.

“Iako je bilo očekivano da njihov takozvani Zakon o vladi, ima samo jedan član koji glasi: “gubitnik ima pravo da formira Vladu, bez obzira na rezultate izbora”, uopšte nas ne čudi to što su bili “skromni” pa su se ograničili na “samo” 300 dana vlasti. Opravdano vjerujemo da su odustali od tog predloga samo iz jednog razloga: jer bi u tom slučaju morali da rade, odnosno da se bar pojavljuju na radnom mjestu i simuliraju rad, čitave 4 godine, što im se učinilo nezamislivo, posebno nakon njihovog višegodišnjeg nerada koji su, nažalost, građani finansirali”, piše u saopštenju.

Kako navode, jedino prihvatljivo rješenje za opoziciju je da se gubitnici proglase pobjednicima.

“Ovako, “genijalno” rješenje gdje će godinu dana glumiti vlast, a ostale tri živjeti od plodova svoje vladavine i dotirati svoj budžet novcem građana, idealna je formula za crnogorsku opoziciju, iscrpljenu porazima i neuspjesima, a vazda ubijeđenu u sopstvenu političku važnost i lažnu veličinu. Uostalom, kako bi to izgledalo, imali smo prilike da vidimo u opštinama na kojima su u koaliciji bili na vlasti: svi međusobno posvađani, jedni druge optužuju za kriminal, nepotizam, partijska zapošljavanja, zloupotrebe, korupciju…

Ipak, jasno je i njima kao i cjelokupnoj javnosti, da ovo zamajavanje i predstavljanje pravnih besmislica, kao rješenja, jeste pokušaj da se izbori obesmisle. Uz svu dobru volju i napore koje ulažemo sa koalicionim partnerima, predstavnicima akademske zajednice i nevladinog sektora, ipak ne postoji izborno zakonodavstvo koje bi gubitnike proglasilo za pobjednike, što je izgleda jedino rješenje prihvatljivo za opoziciju”, piše u saopštenju.

Komentari

avatar