Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

DPS: Vlada ćuti o šikaniranju Dragice Sekulić zbog poniznosti prema Beogradu

Klub odbornika Demokratske partije socijalista oglasio se saopštenjem povodom privođenja njihove članice Dragice Sekulić

Klub odbornika Demokratske partije socijalista oglasio se saopštenjem povodom privođenja njihove članice Dragice Sekulić.

Objavu prenosimo u cjelosti:

Republika Srbija nastavlja sa šikaniranjem poslanica i poslanika crnogorske Skupštine, čime krši niz međunarodnih diplomatskih konvencija. Ovog puta je žrtva bila poslanica DPS Dragica Sekulić, koja je u Srbiju putovala zbog smrti člana porodice. Višesatno zadržavanje u policiji poslanice Sekulić i njenog supruga, zbog šest tableta „Bromazepama“, i to dok su putovali na sahranu, ne može se obrazložiti ničim drugim do političkim progonom poslanika koji su u crnogorskom Parlamentu glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, što su srpski zvaničnici ranije najavljivali, a crnogorska javnost već vidjela na primjerima poslanice SDP Draginje Vuksanović Stanković, poslanika te partije Damira Šehovića i ostalih slučajeva bezrazložnog šikaniranja na graničnim prelazima.

U svim ovim slučajevima, pa i u slučaju naše Dragice Sekulić, Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore sramotno ćuti i ne preduzima ništa. To nije ništa drugo sem produžetak njihovog sluganstva i poniznosti prema šefovima iz Beograda, ne bi li se dokazali kako dobro obavljaju poslove zbog kojih su instalirani.

DPS najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje srpskih vlasti i pružiće svojoj poslanici Dragici Sekulić svu neophodnu pravnu i diplomatsku podršku kako bi zaštitila sebe i svoju porodicu u postupku za koji sama procijeni da je adekvatan u ovom slučaju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve