Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Tivat: Od čega bježite, gospodine Markoviću

Iz te partije su poručili Markoviću da zamjenama teza, neće postići to što je zacrtao

To što se predsjednik Skupštine opštine DPS Tivat Miljan Marković ohrabrio da odgovori putem saopštenja, a da zaobiđe skupštinsku raspravu po prijedlogu za njegovo razrješenje, govori o tome da ima problem i da nema valjani odgovor na pitanja koja bi se nametnula u skupštinskoj raspravi, saopšteno je iz Opštinski odbora DPS Tivat.

Iz te partije su poručili Markoviću da zamjenama teza, neće postići to što je zacrtao.

“Unaprijed je osuđen na propast Vaš pokušaj manipulacije o nacionalnim pitanjima. Morate i Vi shvatiti, gospodine Markoviću, da članovi i glasači DPS-a žele i dobrosusjedske odnose sa Srbijom i ekonomsku saradnju i da to nije tema, a naročito da se zalažemo za skladne odnose među pripadnicima različitih nacionalnosti i vjera jer to smatramo temeljima našeg društva, te da su nam građani crnogorske, srpske, hrvatske nacionalnosti kao i svi oni koji se drugačije izjašnjavaju podjednako važni i da te različitosti smatramo našim najvećim bogatstvom”, navode u saopštenju.

“Imputirate nam podjele i da smo retrogradni a sami ih podstičete i demonstrirate”, navode u saopštenju, konstatujući kako im je nejasno u kakvom kontekstu Marković navodi da i Srbi plaćaju porez u Tivtu, ocjenjujući da je to nepotrebno i neprimjereno, jer se ističu, “valjda podrazumijeva” da su svi građani obavezni prema svojoj državi i gradu u izmirivanju obaveza i da su, nadaju se u tome svi jednaki.

“Ne možete pobjeći od činjenice, gospodine Markoviću, ponavljamo, prekoračili ste svoja ovlašćenja, jer se mi, građani Tivta nijesmo svi prepoznali u Vašem nastupu u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, gdje ste podnosili detaljan Izvještaj”, dodaju u saopštenju.

Iz DPS Tivat poručuju kako je kao predsjednik SO Tivat obavezan da za svoj rad podnosi Izvještaj odbornicima SO Tivat odnosno građanima Tivta i da je to jedina prava adresa.

“Nijeste dozvolili da ukrstimo argumente i da u međusobnoj skupštinskoj debati zaključimo da se mora poštovati Statut i skupštinski Poslovnik i da na tim principima treba da funkcionišemo a da Vaše stranačke (DF) ili lične stavove plasirate van funkcije koju pokrivate. Time ćete najviše doprinijeti stvaranju boljeg i zdravijeg ambijenta u našem Tivtu”, ističu u saopštenju.

Podsjećaju da su građani  Tivta bili u prilici da vide i čuju „muzički repertoar“ Markovićeve političke stranke (DF) kao i dijela njegovih koalicionih partnera, a koji je dio građana, smatrao provokativnim i neprimjerenim za cjelokupni kulturni milje ovog podneblja.

“I kao što ste i sami naveli u Vašem reagovanju našli ste mehanizam da spriječite da se o razlozima za Vaše razriješenje ne raspravlja, time što ste glasali protiv da se usvoji u dnevni red, a pravi razlozi se tek naslućuju”, dodaju u saopštenju.

Zaključuju kao je Markoviću, lakše DPS okriviti za vaša unutarkoaliciona neslaganja, jer naslućuju da je to razlog za strah od suočavanja sa istinom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve