Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

LP Tivat: Marković izvještaj podnosi Skupštini Srbije a iz Skupštine Tivta bježi

Jasno je, ocjenjuju, sve ono što je Marković napisao još jedan je pokušaj umivanja i stavljanja ukrasnog celofana na politički program i ideologiju Demokratskog fronta i njegovih koalicionih partnera

Sve i da reagovanje Miljana Markovića na stavove koalicije Prava Stvar za Tivat svih nas, čiji je Liberalna partija konstituent, a povodom njegovog i bježanja vladajuće koalicije kojoj pripada od rasprave na temu njegovog razrješenja nije prepuno zamjenjenih teza, kojim neuspješno pokušava opravdati skandalozni nastup u Narodnoj Skupštini Srbije i prikriti stvarne političke ciljeve njegove partije, ostaje veliko pitanje zašto se gospodin Marković sve ono što je naveo u reagovanju nije ohrabrio reći nam u mikrofon, u Skupštini Opštine, tokom demokratske razmjene mišljenja. Jasno, glasno i odvažno, upravo kao tokom podnošenja izvještaja u parlamentu susjedne države”,saopšteno je iz Liberalne partije Tivat.

Umjesto toga, ocjenjuju, nakon što je brzinski konstatovao da njegovo razrješenje nije prihvaćeno kao tačka dnevnog reda, još brže je smotao svoju fasciklu i brže bolje napustio skupštinsku salu.

“I vidite sada, gospodin Marković je kao predsjednik SO Tivat vrlo odvažan i vrlo spreman da podnosi izvještaje Narodnoj Skupštini Republike Srbije (o sadržaju izvještaja ćemo dodatno u narednim danima), ali nije spreman isto postupiti u Skupštini kojom predsjedava. U parlamentu u Srbiji se pojavio, u Crnoj Gori, u Tivtu je pobjegao, zajedno sa svim partnerima. Niko nije imao ni želje ni hrabrosti da ga brani, kaže nam sve ovo što je gospodin Marković predstavio u svom reagovanju, i na kraju hrabro i sa uvjerenjem digne ruku protiv njegovog razriješenja. Pa ni on. Zašto”, navode u saopštenju.

Jasno je, ocjenjuju, sve ono što je Marković napisao još jedan je pokušaj umivanja i stavljanja ukrasnog celofana na politički program i ideologiju Demokratskog fronta i njegovih koalicionih partnera.

“O podjelama kao hrani nama govori čovjek koji u popisu stanovništva, kao uobičajenom i redovnom prikupljanju i obradi statističkih podataka o stanovništvu, vidi smisao postojanja svoje politike, koji u popisu vidi šansu za ispravljanje nekakvih navodnih nepravdi i manipulacija. O “pomirenju” i podjelama i vještačkim tenzijama nam govori čovjek čija partija izgore da se nacionalno popišemo i to pitanje stavlja na sami vrh prioriteta. Kao “meni nije važno ko ste, ali morate se izjasniti”, dodaju u saopštenju.

Marković, kako navode, govori o potrebi razmjene u ekonomiji između našeg grada, Republike Srbije i svim zemljama u regionu.

“Podržavamo u potpunosti. Reklo bi se da smo na istoj liniji. Međutim na tu temu je tokom obraćanja u Skupštini Srbije potrošio velikih tri sekunde. Predstavnici Liberalne partije , kada su u prilici, sa odgovarajućim sagovornicima i predstavnicima Republike Srbije o ovoj temi govore neuporedivo duže vrijeme”, poručuju iz LP Tivat.

Otvoreni i kosmopolitski Marković, dodaju, izražava žaljenje što nije bio u prilici da se sretne i ugosti notornog desničara i ksenofoba Arno Gujona, čiji je fašistički pokret zabranjen u Francuskoj, za koji je i poznata francuska desničarska porodica Le Pen, kazala da su i za njih previše fašistički.

Kako dalje navode, u odbrani svoje bježanije sa rasprave o razriješenju i svoje fotelje u koju je na nepravan način sjeo pominje logor Lora. Iz Liberalne partije se pitaju čemu to i da li je to tema.

“Kao funkcioner u Crnoj Gori, u Opštini Tivat u Narodnoj Skupštini Republike Srbije uredno čuje izjavu predsjedavajuće Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, Milice Đurđević Stamenkovski (u srpskoj javnosti poznatoj kao Zavetnici): “U Srbiji kažemo – dok postoji Herceg Novi, Srbija ima izlaz na more” i citat “Srpska Boko, srpski Bosfore” i gospodin Marković ne nađe za shodno ne samo da reaguje, nego da se ogradi i kaže “ne dame i gospodo, nisam ja iz tog razloga bio u Beogradu, ja sam ovdje da unaprijedimo ekonomsku i kulturnu saradnju moga grada sa gradovima u Republici Srbiji, a ne da iskazujemo territorijalne pretenzije prema suverenoj, građanskoj i multietničkoj Crnoj Gori i nacionalno zapišavamo Crnu Goru””, navode u saopštenju.

Ocjenjuju da je Marković, na jasnim nacionalističkim linijama, a da u tome ima očiglednu podršku svih svojih koalicionih partnera u Tivtu.

“Dakle, što bi omladina rekla – nemojmo! Gospodin Marković je na jasnim nacionalističkim linijama, u tome ima očiglednu podršku svih svojih koalicionih partnera u Tivtu, i nikakva umivena saopštenja ne mogu prikriti njihovo djelovanje na tom polju. I da! Mora se reći, postoji jasna podjela i nje se ne stidimo, naprotiv ponosni smo. Jer politika građanske, otvorene, sekularne i multikulturne Crne Gore koju promovišemo i za koju se borimo je nadmoćnija u odnosu na nacionalističke ideologije. I budite uvjereni, na kraju, kad tad, će konačno pobjediti. Bez obzira što trenutno živimo u sumornom trenutku u kojem vjetra u nacionalistička jedra daju lažne građanske partije i profesionalni Bokelji”, zaključuju iz Opštinskog odbora Liberalne partije Tivat.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve