Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Propagandnim filmom o Podgoričkoj skupštini udara se na temelje crnogorske državnosti i ruše tekovine 21. maja

Naglašavaju da je jasno je da jedni te isti velikosrpski nacionalisti zakleti u ideologiju velikosrpstva pod novim pseudonimom srpskog sveta i na ovaj način žele plasirati istorijski falsifikat i predstaviti svoju stranu istorije

Novim video uradkom o Podgoričkoj skupštini u vidi dokumentarnog filma “Crna Gora međa istine i laži” prikazanog u Plužinama, Šavniku i na Žabljaku iznova se iskazuje težnja o ponovoj aneksiji Crne Gore i ukidanju njene nezavisnosti, saopšteno je iz Demokratske partije sosijalista DPS.

“Stoga pozivamo Ministarstvo kulture i resornu ministarku Mašu Vlaović da zabrani dalje prikazivanje ovog propagandnog filma kojim se udara na temelje crnogorske državnosti i kojim se ruše tekovine 21. maja”, kažu u DPS-u.

Naglašavaju da je jasno je da jedni te isti velikosrpski nacionalisti zakleti u ideologiju velikosrpstva pod novim pseudonimom srpskog sveta i na ovaj način žele plasirati istorijski falsifikat i predstaviti svoju stranu istorije.

“Sve to ima za cilj preoblikovanje građanske i sekularne Crne Gore u srpsku, teokratsku državu, u kojoj će multivjerska i multikonfesionalna zajednica biti zamijenjena jednom vjerskom organizacijom koja će imati monopol u našoj državi. Evidentno je da vlasti od 30. avgusta 2020. godine u kontinuitetu pokušavaju izvršiti reviziju istorije, izvesti Crnu Goru iz NATO saveza, zaustaviti njen dalji evropski put i svojim nakaradnim interpretacijama zamijeniti ono što su istorijski fakti, čemu ćemo kao državotvorna partija uvijek biti nepremostiva brana”, zaključuju u DPS-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Botkić
19.08.2023-15:19 15:19

Đe može ovo smeće da se pogleda?

Zeco
19.08.2023-15:31 15:31
Reply to  Botkić

Da je srece pa da smo se skupili i preinuli tu sramotnu predstavu..