Srijeda, 22 Maja, 2024
Rubrika:

DPS: Podnijeta krivična prijava protiv Milatovića, tužilaštvo da ga sasluša u svojstvu osumnjičenog

Iz partije je saopšteno da Milatović je kao službeno lice – ministar u Vladi Crne Gore, propustio da prijavi krivična djela sa elementima sticanja protivpravne imovinske koristi za koje je, kažu oni, saznao u vršenju svoje dužnosti, o čemu je javnost obavijestio dana 30. avgusta 2023. godine gostujući u emisiji RTCG

Na osnovu člana 255 stav 1 Zakonika o krivičnom postupku Crne Gore, a istovremeno cijeneći da postoji osnov sumnje, Demokratska partija socijalista (DPS) Crne Gore podnijela je danas krivičnu prijavu protiv Jakova Milatovića, predsjednika Crne Gore.

Iz partije je saopšteno da Milatović je kao službeno lice – ministar u Vladi Crne Gore, propustio da prijavi krivična djela sa elementima sticanja protivpravne imovinske koristi za koje je, kažu oni, “saznao u vršenju svoje dužnosti, o čemu je javnost obavijestio dana 30. avgusta 2023. godine gostujući u emisiji RTCG”.

“Tom prilikom je odgovarajući na pitanje novinarke koje je sadržalo navode: ”… nijesu ispunjena očekivanja, ljudi kritikuju i dalje partijsko zapošljavanje i kadriranje po rođačkim vezama, ljude koji ne ispunjavaju kriterijume, itd…” izjavio: ”Zamislite onda Vi nakon svega, a sve je tačno. Sve je to tačno… Ja želim da se proces tkz. partijskog zapošljavanja svede na neki pristojan minimum…””, naveli su iz DPS.

Ovim je, po njihovim riječima, Milatović potvrdio da je “svjesno propustio” da nadležne organe obavijesti da su učinjena krivična djela od strane drugih službenih lica, iako je, kažu, kao ministar u Vladi Crne Gore bio u obavezi da to učini.

Milatović je, smatraju u partiji, svojom izjavom potvrdio da je “svjedočio krivičnim djelima koje nije prijavljivao, nego sada naknadno konstatuje kako su ona počinjena”.

“U krivičnoj prijavi se navodi da je on takvim činjenjem umišljajno omogućio izvršiocima tih djela da ostanu van domašaja organa gonjena – čime je izvršio krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca iz člana 386. stav 2 Krivičnog zakonika Crne Gore. S tim u vezi, a u namjeri da građani Crne Gore dobiju odgovor na tvrdnje koje su javno iznijete, kao podnosioci ove prijave, predložili smo da Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici provede radnje iz svoje nadležnosti u pravcu utvrđivanja materijalne istine”, dodaju iz DPS.

Takođe, kako još ističu, u prijavi su predložili da se u svojstvu osumnjičenog sasluša Jakov Milatović, predsjednik Crne Gore, kako bi se izjasnio ko su lica koja su izvršila krivična djela u vršenju svojih funkcija, “i time omogućila nezakonita zapošljavanja trećih lica”.

“Podsjećamo da je i sam Milatović u svojim javnim nastupima podsticao javna zapošljavanja, i da je 20.04.2023. godine javno izjavio: “Nije realno očekivati nakon 30 godina vlasti u Podgorici da promijenite samo četiri čovjeka u Glavnom gradu, promijeniće se mnogi, biće partijskih zapošljavanja”, što su mnogi mediji prenijeli”. zaključuju iz DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
02.09.2023-16:04 16:04

Nista novo ni ljudsko od Moma malog,i tajo mu se bavio ‘postenjem”,dje ce kruska no pod krusku.

Mitar
02.09.2023-16:59 16:59

E pa o tome ste trebali prije mislit a ne sad kad je 100% drzavnih institucija ( na celu sa tuzilastvom) u rukama srbije! Nista sad…

Tara
02.09.2023-20:44 20:44
Reply to  Mitar

Ipak zakon ih moze da smijeni..nijesu svi Sudije potplaceni od strane Srbije..Mitre,znateli sta to znaci..svi ti sudije zavrsice u zatvor..ova katastrofa ..nezakonje..anarhija..nece dugo da vlada..Diktatura..anarhija..nacionalizam tudje drzave ne moze dugo da prezivi…

Danica Crn
03.09.2023-03:10 03:10

Mali Momo lakoruki…Lijeva mu je brza od desne..Njegova partija je njegov dzep…Pa ko da vise onome i posao..A obraz mu je ko djon u opanaka Pirocanaca