Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

DPS: Odluka o Danu opštine Pljevlja neustavna, Demokrate dokazale da nijesu građanska stranka

Odluka odbornika Bečićevih Demokrata, da podrže promjenu datuma opštinskog praznika, potpuno razotkriva ovu stranku kao antigrađansku, nacionalističku i apsolutno potčinjenu Andriji Mandiću i njegovoj stranci, saopštili su iz DPS.

Odluka Skupštine opštine Pljevlja da se dan oslobođenja od fašista, 20. novembar, koji ova opština decenijama slavi, ukine, a Sveta Petka, vjerski praznik SPC, proglasi Danom opštine, predstavlja brutalno poništavanje antifašističkih vrijednosti i ugrožavanje sekularnosti države, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

“Odluka odbornika Bečićevih Demokrata, da podrže promjenu datuma opštinskog praznika, potpuno razotkriva ovu stranku kao antigrađansku, nacionalističku i apsolutno potčinjenu Andriji Mandiću i njegovoj stranci”, saopštili su iz DPS.

Bečićeve Demokrate, po njihovim riječima, su danas pokazale da nemaju ni “principe, ni politiku, ni ideologiju, već su slijepi sljedbenici Demokratskog fronta”.

“Odluka da se praznik jedne vjerske zajednice proglasi za praznik svih građana Pljevalja, je neustavan čin i predstavlja provokaciju građanskog sklada i suživota, i zato ćemo tražiti od Ustavnog suda da ispita ustavnost ovakve odluke”; zaključuju iz DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve