Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Neodgovorna odluka da putnici bez ikakve zdravstvene kontrole ulaze u Crnu Goru, pogubna je po zdravlje naših građana

Današnjim popuštanjem zdravstvenih mjera i dozvolom da se Crnu Goru ulazi i bez PCR testa, Ministarstvo zdravlja je povećalo epidemiološki rizik i građane dovelo u još veću opasnost od širenja zaraze, saopštili su večeras iz Demokratske partije socijalista

Današnjim popuštanjem zdravstvenih mjera i dozvolom da se Crnu Goru ulazi i bez PCR testa, Ministarstvo zdravlja je povećalo epidemiološki rizik i građane dovelo u još veću opasnost od širenja zaraze, saopštili su večeras iz Demokratske partije socijalista.

Kako ističu, u vrijeme kada evropske zemlje, u cilju zaštite sopstvenog stanovništva, imaju veoma restriktivne mjere za putinike, i ne dozvoljavaju ulazak na njihovu teritoriju bez PCR testa uz obavezan karantin, te kada mnogi obustavljaju letove prema pojedinim destinacijama u strahu od mutiranog virusa koji se pojavio u nekim državama, Ministarstvo zdravlja donosi odluku da se u Crnu Goru ulazi bez bilo kakvih zdravstvenih kontrola i restrikcija.

“Imajući u vidu ovaj neodgovoran potez nadležnih, realno je očekivati da će, budući ulazak u Crnu Goru, bez postojećih zahtjeva i uslova, dovesti do povećanog širenja zaraze koronavirusa i izazvati opasne posljedice po zdravlje stanovništva”, ocjenjuju u DPS-u.

Posebno su, kažu, zabrinuti za zdravstvene radnike koji su na ivici izdržljivosti, jer već skoro godinu dana stoje na prvoj liniji fronta borbe protiv ovog virusa.

“Odsustvo kontrole na granicama, i potencijalni porast oboljelih, svakako će dodatno opteretiti naš zdravstveni sistem, i zaposlene u zdravstvu. Sa zabrinutošću posmatramo razvoj situacije i pozivamo građane na maksimalnu opreznost, jer sada kada je nivo zaštite i prevencije dodatno snižen, svi moramo biti još obazriviji. Zato još jednom apelujemo na svijest građana kako bi se i pored manjka institucionalne zaštite, uspjeli sačuvati zdravlje i životi svih nas”, poručuju iz Demokratske partije socijalista.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve