Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Nikšić: Podnijećemo još jednu inicijativu za razrješenje Kovačevića

''Ovo je najprizemniji gest koji se desio u našoj zemlji, inače u protekle tri godine bogatoj po besramnim, necivilizacijskim i prostačkim potezima i odnosu prema simbolima i samoj državi''

Kada smo pomislili da su Nikšić i Crna Gora vidjeli sve što se moglo vidjeti iz šovinističkog, fašističkog i uličarskog repertoara predsjednika Opštine Nikšić, shvatili smo da i od goreg ima gore i da je naš grad, ne na civilizacijskom dnu, nego već u podrumu, u koji ga je smjestila aktuelna lokalna vlast, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

Kako su naveli, nakon sjeđenja za vrijeme intoniranja himne Crne Gore, nakon držanja tri prsta na srcu ili bolje reći na džepu, opet za vrijeme trajanja instrumentala državne himne, nakon negiranja genocida u Srebrenici, relativizovanja ogavnog skrnavljenja spomenika Ljubu Čupiću, pjevanja nacionalističkih pjesama poput “leleču Turci, kukaju Bule”, nakon podnošenja izvještaja Milici Zavetnici o tome koliko je učinio na putu ponižavanja i unižavanja grada na čijem je čelu, sada smo doživjeli i uličarsku paradu i gestikulaciju za vrijeme intoniranja himne.

“Ovo je najprizemniji gest koji se desio u našoj zemlji, inače u protekle tri godine bogatoj po besramnim, necivilizacijskim i prostačkim potezima i odnosu prema simbolima i samoj državi, u kojoj ovi i ovakvi mučenici obnašaju značajne funkcije i primaju pozamašne apanaže, dotacije, kartice koje se daju za kockanje, itd”, navode u saopštenju.

Da njihovoj inovativnosti u bezočnom utrkivanju u ponižavanju države Crne Gore nema kraja, kako su naveli, potvrđuje i gest Kovačevića i to na obilježavanju jubileja Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i osobama sa invaliditetom. Lijepa čestitka od prvog čovjeka grada, koji bi trebao da prezentujuje našu opštinu. Predstavnici naše Partije, predsjednik Opštinskog odbora i odbornici prisustvovali su ovom događaju, da kao i svaki put do sada podrže rad ove ustanove i njenih sjajnih korisnika i zaposlenih.

“Kao i u prethodnom periodu i ovog puta će Klub odbornika “Evropski tim za Nikšić” podnijeti još jednu inicijativu za razrješenje Kovačevića”, dodaju u saopštenju.

Takođe, dodaju, čekamo odgovor ili izgovor Demokrata i Ure, na ovaj sraman potez, da vidimo da li su kao i uvijek do sada fotelje važnije od svega.

“Očekujemo da se “prave mrtvi” i da se služe demagoškim floskulama te da neće imati hrabrosti da smijene čovjeka koji je odavno unizio funkciju koje nije ni bio dostojan”, zaključuju iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve