Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

DPS Nikšić: Nepodnošljiva i katastrofalna komunalna i ekološka situacija u gradu, Nikšić ne zaslužuje ovakvo stanje i ovakvu vlast

Dodaju da bez vizije, bez znanja i najgore bez empatije i odgovornosti za građanke i građane, kao i generacije koje dolaze, lokalna vlast srlja i vodi naš grad u propast.

Danas se obilježava Dan planete Zemlje, koji bi trebalo da podsjeti ljude širom svijeta o važnosti očuvanja životne sredine i ekosistema. A mi u Nikšiću imamo posebnu obavezu, da upozorimo ovdašnje vlastodršce na nepodnošljivu i katastrofalnu komunalnu i ekološku situaciju u gradu, saopšteno je iz nikšićkog DPS-a.

“Po ulicama Nikšića konstantno su kontejneri prepuni smeća, divlje deponije niču na svakom koraku, gradski kvartovi zatrpani smećem, a duž puteva i ulica slika koja dočekuje svakog putnika je u najmanju ruku razočaravajuća. Korita rijeka su pretvorena u smetlišta, a vlastodršci sve čine kako bi našim građanima učinili život što nepodnošljivijim, pa tako u naseljenom mjestu žele graditi centar za preradu nusproizvoda životinjskog porijekla, kao i odlagalište građevinskog otpada”, ističe se u saopštenju.

Dodaju da bez vizije, bez znanja i najgore bez empatije i odgovornosti za građanke i građane, kao i generacije koje dolaze, lokalna vlast srlja i vodi naš grad u propast.

“Da ne govorimo o zagađenosti vazduha, gdje Nikšić prilikom svakog mjerenja zauzima visoko 2. ili 3. mjesto u Crnoj Gori. Takođe,u posjedu smo informacije da se u “Željezari “nalazi skoro 4 000 t opasnog otpada, koji je, zamislite, skladišten u jutane vreće. Pozivamo nadležne državne organe i inspekcije da hitno preduzmu radnje, kako bi se pomenuti otpad izmjestio i kako bi se oni, koji usljed svog protivzakonitog postupanja ugrožavaju zdravlje građana, sankcionisali, te moguće snosili i krivičnu odgovornost za (ne)učinjeno. Dragi sugrađani i sugrađanke, naš grad ne zaslužuje ovakvo stanje, a ponajmanje zaslužuje ovakvu vlast. N’o, nakon svake noći svane zora, pa i kod nas će”, zaključuju u OO DPS Nikšić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mnenk
22.04.2024-19:31 19:31

Zašto ne smije niko da objavi kako se Šubara Kovačević “ugradio” od posla sa gradskom rasvjetom u NK 7-8 miliona eura i da zbog toga bježi u poslanike da bi imao imunitet? Zašto se ne postavi pitanje da li je istina da je Momo Koprivica nezakonito otuđio stan u PG, da njegovo službeno auto vozi njegova bebisiterka? Podsjetiću da su trčali da slikaju službena auta DPS.