Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Nikšić: Da Kovačević ništa ne krije i da ne namjerava da vrši zloupotrebe, u rad Popisne komisije bi bili uključeni i predstavnici opozicije

Od kada je stupio na funkciju, kako su ocijenili iz Opštinskog odbora DPS Nikšić, u lokalnoj upravi zaposlenje mogu dobiti samo kumovi, majke, sestre, braća, prijatelji i prijateljice vladajuće elite. Isključivo se podržavaju programi iz kulture koji afirmišu jednu zajednicu, jednu crkvu i jedno pismo

Da su malicioznost, prazne i neistinite priče konstanta u djelovanju predsjednika Opštine Nikšić, sada predsjednika Popisne komisije za Nikšić, Marka Kovačevića, pokazuje i jučerašnji javni nastup u Jutarnjem programu RTNK, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

“Reče prvi čovjek opštine da nema diskriminacije u lokalnoj upravi, od kad je na njenom čelu i da je neće biti ni na popisu, a svo njegovo djelovanje je upravo ne samo diskriminišuće nego i uvredljivo za svakog Crnogorca, Crnogorku i našu državu”, navodi se u saopštenju.

Od kada je stupio na funkciju, kako su ocijenili iz Opštinskog odbora DPS Nikšić, u lokalnoj upravi zaposlenje mogu dobiti samo kumovi, majke, sestre, braća, prijatelji i prijateljice vladajuće elite. Isključivo se podržavaju programi iz kulture koji afirmišu jednu zajednicu, jednu crkvu i jedno pismo.

“Da ne govorimo o odnosu dotičnog prema državnim simbolima, zbog čega je pred sudom, iako je i tu izvršio nezakonite radnje kroz pokušaj uticanja na nadležne organe, kako bi izbjegao presudu adekvatnu učinjenom”, dodaju.

Kako dalje navode, u radu Popisne komisije koju on tvori i u kojoj glavnu riječ zbori nije bilo mjesta za opozicione partije, što nije bio slučaj 2011. godine kada dobro zna ko je u ime njegove partije bio u komisiji, a ko u ime SNP-a, a shodno kvotama koje su uspostavljene na osnovu principa brojnosti predstavnika partija u lokalnom parlamentu.

“Takođe, dobro zna da su i instruktori i popisivači birani na transparentan način. Ono što je tada tražio za sebe i svoju Partiju, sada je neprihvatljivo. Principijelno, nema šta”, kazali su u saopštenju.

Iz Opštinskog odbora DPS Nikšić pitaju, zbog čega je neprihvatljiva i zbog čega je kontrola procesa popisa onemogućena, ako nema šta da krije i ako nema namjeru da vrši zloupotrebe, te da falsifikuje podatke?

Ocjenjuju da se, principijelnost i korektnost ne mogu ni očekivati od čovjeka koji negira međunarodne akte o genodu, koji svojoj državi i građanima pruža srednji prst, koji kao tata Vučić otvara fabrike pred izbore, a zatvara i pravi se mrtav poslije izbora, koji po cio dan priča kako radi, a ništa ne radi, koji Milici Zavetnici polaže račune i snishodljivo joj se kune da mu Crna Gora nije matica, koji ne poštuje procedure i zakone.

“E pa dragi građani i građanke Nikšića, ovaj i ovakvi nas neće popisivati, nećemo biti doma, pa nek svrate “dogodine”, kako glase sve krilatice u njihovom radu i djelovanju. A dogodine nikako da dođe”, zaključuju iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve